Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Geslaagde heropening Hotel Stadskanaal

Directeur Marc van Kempen en brandweercommandant Peterse tijdens de opening

Directeur Marc van Kempen en brandweercommandant Peterse tijdens de opening

STADSKANAAL – 5 weken geleden werd het centrum van Stadskanaal in de vroege ochtend wakker door een brand in restaurant Carte Blanche. Het naast het hotel gelegen Hotel Stadskanaal werd ook ontruimd. Voor onze berichtgeving van de brand: klik hier.

Directeur Marc van Kempen van het hotel dacht in eerste instantie binnen een paar dagen weer open te kunnen. Helaas bleek dat tegen te vallen. Door rook en roetschade moest een groot deel van het hotel gerenoveerd worden. Alle stof in de kamers (vloerbedekking, gordijnen, maar ook matrassen e.d.). Door hard werken door veel mensen kon deze grote klus binnen 5 weken geklaard. Vandaag was de officiële heropening van het hotel. Onder het genot van een hapje en drankje konden belangstellenden rondkijken.

Enkele kamers waren geopend, net zoals de compleet vernieuwde zalen van het hotel, waar vergaderingen, maar ook bruiloften e.d. gehouden kunnen worden. De officiële heropening werd gedaan door de commandant van de brandweer, die aangaf blij te zijn nu eens betrokken te worden bij de opening van een gebouw dat ze hadden helpen redden. Vanaf zaterdag 3 augustus zijn het hotel en Grand Café ’t Raadhuys weer normaal geopend.

Luister hier naar ons interview met Marc van Kempen: Opening Hotel Stadskanaal

Film
Image00011

Foto’s: Marc Dol

Image00008

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.