Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Pageplas Stadskanaal als nieuw dankzij jongeren

pageplas schoonmakenSTADSKANAAL – Vandaag hebben een aantal jeugdigen in Stadskanaal de handen flink uit de mouwen gestoken om de Pageplas in het Pagedal weer schoon te krijgen. Enkele jaren geleden was het strand ook mooi schoon. Mensen kwamen er toen graag voor een frisse duik op de warme dagen zoals nu. Enkele jaren geleden sloot de kiosk bij het strand maar deze is onlangs weer open gegaan met een nieuwe uitbater. De gemeente had sinds de vorige uitbater niets meer aan het strand gedaan. Hierdoor lag er glas en rommel  in het water en op het strand, raakten de speeltoestellen hun kleur kwijt en was er behoorlijk wat overtollig groen. Vorige week Pageplas schoonmaken 1Image00033donderdag zijn graafmachines van de gemeente al bezig geweest om het overtollig groen weg te halen inclusief de grootste rotzooi. Vandaag waren het vooral de jongeren  die vrijwillig aan de slag gingen. Gewapend met grijpers, vuilniszakken en schepnetten gingen zij de strijd aan met het afval. Om 12 uur stond het aantal vrijwilligers op 15. De verwachting was dat dit zich in de loop van de dag nog zou verdubbelen dankzij een facebook oproep. Complimenten aan deze jongeren, die zich van hun beste kant hebben laten zien.  De Pageplas ligt er vanaf vandaag weer schoon en netjes bij.

Film

Lees ook: Stadskanaal doet: Pageplas schoonmaken!

Foto’s:  Marc Dol

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.