Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Indrukwekkende acts in tweedaags straattheater-festival Waterbei

WINSCHOTEN – Het tweedaagse evenement Waterbei gaat vrijdag 23 augustus met liefst twee hoofdacts van start. De toonaangevende vuurshow van de Franse groep La Salamandre zet ’s avonds op het Winschoter Marktplein de toon, gevolgd door de uiterst spectaculaire acrobatiek-act van het Belgische showgezelschap Cirq’ulation. Wervelende acrobatiek en vuurkunst, een combinatie waarmee Waterbei het publiek trakteert op een dubbele (hoofd)voorstelling van internationale allure.

vuurshow van La Salamandre

vuurshow van La Salamandre

Andermaal tekent de Stichting Evenementen Winschoten (SEW), de organisator van Waterbei, voor spraakmakende acts op tal van locaties in het Winschoter centrum. Een keur van artiesten uit alle windstreken van de wereld maakt haar opwachting in Winschoten met uiteenlopende voorstellingen, variërend van uiterst komisch tot diep ontroerend. Waterbei maakt opnieuw de belofte waar dat het artistiek niveau van hoog gehalte is. “Voor ons staat voorop dat het programma aantrekkelijk is voor een zo breed mogelijk publiek”, benadrukt Willy van Est, voorzitter van SEW.

De zoektocht naar artiesten bracht Waterbei bij voorstellingen met uiteenlopend karakter. De bezoekers kunnen zich op vrijdag 23 (vanaf 15.00 uur) en zaterdag 24 augustus (vanaf 12.00 uur) volop laten vermaken door energieke en zeer getalenteerde straattheater-artiesten. Het Waterbei-festival rijgt dan ook het ene hoogtepunt aan het andere.

La Salamandre verzorgt (op vrijdag) een sublieme mix van jongleren met vuur, vuurspuwen en poëzie. Salamandre levert het bewijs dat vuur niet iets is om bang voor te zijn, maar verleidelijk is en zelfs magisch. De voorstelling wordt uitgedrukt in een sfeervol spektakelstuk. Cirq’ulation vertoont zijn acrobatische kunsten op trampoline en cyrwiel (enkel rad). Acrobatiek, jongleren, dans en clownerie in een prachtige visuele show inclusief rook, laser, vuur- en lichtkegels. En dat op een hoogte van soms wel tien meter. De Belgische groep oogstte met de show al tal van prijzen op diverse festivals in Europa.
Vooraf en aansluitend de voorstelling van La Salamandre en Cirq’ulation op het Marktplein treedt de alom bejubelde band Toosst op.

Familieplein

Het Israëlplein wordt opnieuw omgetoverd tot Familieplein. Meest in het oog springend zal een negen meter lange zeug zijn. Om te zien wat zich in de buik van het varken afspeelt dienen de kijkers zich bij de tepels van het ‘beest’ te melden. De spenen zijn kijkgaten waardoor het theaterspektakel is te bewonderen. De voorstelling begint zodra de krul in de staart zit. Op het Israëlplein is ook de mini-carrousel van Marc Heijnen te vinden, een nostalgische attractie waarin slechts plaats is voor één paardje. Verder te zien de groep Chonk, die de kinderen laat krijten en schminkstand van Vita Nova.

Op het Marktplein tonen de dansers van het gezelschap Tango Sumo op meesterlijke en acrobatische wijze hoe vijf bedden als voortdurend bewegend decor te gebruiken zijn, kunnen kinderen spelen en ravotten met en op de beelden van kunstenaar Paul Edens, is het Duo Musa op hoog niveau ‘in gevecht’ met een jas, tarten drie supermannen de zwaartekracht en voeren halsbrekende toeren uit op een maxitrampoline en verzorgen leden van dansschool Ina Possel en Da Funky Feet indrukwekkende dansacts. Om de hoek, op het Schönfeldplein, geeft rolschaatsclub WKC demonstraties.

Op diverse locaties in de Lange- en Torenstraat en Venne zijn nog veel meer artiesten te zien. Zoals het komische acrobatenduo Price & McCoy, jongleur en mimespeler Gregor Wollney, de op de lachspieren werkend paadendressuur-act van Les Goulus, de elegante jongleur Calvos met z’n kristallen bol, de mystieke Zoefi, de imponerende trampoline-act van het tweetal Hors Cycles, Circus Easy, de met waterballonnen spelende Waterboms, de bikeparade van Theater Tol, de intieme Bakkie Bike Cinema, de ‘vreemde’ snuiters van eettent Ecomani, de Vlucht van Theater Suer, de aangrijpende Mario van Compagnie Rue Barree, Benzo de Ballonnenman, Johannes de Nar en de Pirates van Captain Jack.

Kortom, de vierde editie van Waterbei maakt het mogelijk dat de bezoekers zich op 23 en 24 augustus weer kunnen storten in een ongekend theaterspektakel. En dat nog wel gratis. Alleen voor de voorstelling van Ecomani wordt achteraf een – vrijwillige- financiële bijdrage gevraagd. De bezoekers mogen naar eigen inzicht hun waardering voor het gebodene tot uiting brengen.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.