Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

SNS Fonds en MCS dragen bij aan restauratie Jatrie

JatrieSTADSKANAAL – Het welslagen van de restauratie van het vrachtschip Jatrie is grotendeels afhankelijk van het verkrijgen van voldoende geldmiddelen. De stichting Jatrie diende dit voorjaar en met succes een verzoek in bij het SNS Fonds Wildervank. Dit fonds stelde onlangs vierduizend euro beschikbaar. Ondanks de grootte van dit bedrag  was het niet voldoende om het schip en met name het dek en het ruim schoon te maken. Maar dankzij een scherpe offerte en een forse donatie van het plaatselijke bedrijf MCS is de klus de afgelopen maand door dit bedrijf geklaard. Het schoonspuiten gaf wel enige en niet voorziene geluidsoverlast. Het bestuur van de stichting Jatrie, verantwoordelijk voor de restauratie van het vrachtschip, heeft direct de bewoners van de Japrie opknappenCereskade schriftelijk geïnformeerd over de oorzaak. Vrijwilligers van de stichting Jatrie zijn na het schoonspuiten direct aan de slag gegaan met het conserveren van het ruim.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.