Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

College bepaalt lokale politieprioriteiten voor 2014

alcohol- en drugsSTADSKANAAL – De aanpak van drugs- en alcoholmisbruik onder jongeren heeft volgens het college de hoogste prioriteit. Ook problematische jeugdgroepen, geweldszaken en woninginbraken en –overvallen staan in 2014 hoog op het lijstje van politieprioriteiten, net als aandacht voor de veiligheid van mensen in een publieke functie. De zes prioriteiten zijn gekozen op basis van een analyse van de politie en de voorkeuren van de gemeenteraad.

Het blijkt dat ook in Stadskanaal jongeren op steeds jongere leeftijd en in toenemende mate drugs en alcohol gebruiken. Niet alleen is het gebruik van verdovende middelen op jonge leeftijd schadelijk voor de jongeren zelf, ook zorgt het gebruik onder jongeren voor een toenemende overlast voor de omgeving.

De aanpak van drugs- en alcoholmisbruik richt zich voornamelijk op jongeren tussen de 11 en 24 jaar. De gemeente en politie werken hierbij samen met ketenpartners als het Centrum voor Jeugd, Gezin en Veiligheid, woningcorporatie Lefier, het Refaja ziekenhuis, horecaondernemingen en Verslavingszorg Noord Nederland. Voorlichting op scholen, controle van bezoekers bij horecagelegenheden en opsporing van hennepkwekerijen zijn enkele van de preventieve maatregelen die drugs- en alcoholmisbruik onder jongeren moeten terugdringen.

De gemeenteraad neemt op 23 september 2013 een besluit over de lokale politieprioriteiten. Gaat de gemeenteraad akkoord met de zes prioriteiten, dan worden deze opgenomen in het lokale integraal veiligheidsplan voor 2014.  [RTVS]

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.