Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Aanpassingen Sportparklaan en de Olympialaan ivm nieuwbouw Noorderpoort

nieuwe Noorderpoort in aanbouwSTADSKANAAL – De gemeente sluit een gedeelte van de Sportparklaan in Stadskanaal af voor gemotoriseerd verkeer. Daarnaast krijgt de Olympialaan een zodanige aanpassing dat deze geen rechtstreekse verbinding meer vormt tussen de Sportparklaan en de Marathonlaan. De maatregelen hangen samen met de realisatie van de nieuwe vestiging van Noorderpoort. De aanpassingen bevorderen de verkeersveiligheid en voorkomen het uitwaaien van leerlingen van Noorderpoort naar de Vogelwijk.

De gedeeltelijke afsluiting van de Sportparklaan is een wens van Noorderpoort en korfbalvereniging Stadskanaal ‘74. Overstekende, vaak jeugdige sporters zullen na de aanpassing geen hinder gaan ondervinden van gemotoriseerd verkeer. Voor het doorgaande verkeer heeft de gedeeltelijke afsluiting geen gevolgen. Op korte afstand zijn voldoende alternatieven aanwezig.

De afsluiting voor gemotoriseerd verkeer wordt gerealiseerd na de IWAS World Games, die van 15 tot 22 september gaan plaatsvinden. Een afsluiting voorafgaande aan deze wedstrijden voor sporters met een lichamelijke beperking zou betekenen dat de organisatie het draaiboek had moeten aanpassen.

Noorderpoort Nieuwbouw (f: Marc Dol).

Noorderpoort Nieuwbouw (f: Marc Dol).

Tot het voornemen de Olympialaan aan te passen is al door de gemeenteraad besloten. Dit als gevolg van vele zienswijzen vanuit de Vogelwijk naar aanleiding van het bestemmingsplan “Stadskanaal Kern-Noorderpoort”. Onder meer de verwijdering van een dam in de watergang langs de Marathonlaan moet beletten dat schooljeugd ongehinderd de Vogelwijk in trekt. De politie ondersteunt de maatregelen. Ook de overige sportverenigingen hebben positief gereageerd.  [RTVS]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.