Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gijzeling in Valthermond beëindigd: Twee arrestaties.

Politie-112-logo-alarm-hulpdiensten. groot formaat.VALTHERMOND – Op dit moment is er op het Noorderdiep in Valthermond erg veel politie op de been. Volgens het persalarm dat de politie heeft laten uitgaan zou het mogelijk gaan om een gijzeling in een woning. Dit was volgens de woordvoerder van de politie gemeld vanuit de woning. 1 of meerdere vrouwen zouden worden vastgehouden. Zodra er meer informatie bekend is zullen we dit bericht blijven aanvullen.

 

Update 11.40 uur: Volgens de politie zijn er inmiddels 2 personen aangehouden. De gijzeling zou nog niet beëindigd zijn. Volgens berichten op twitter is inmiddels een arrestatieteam van de politie gearriveerd.

Update 11:48 uur: Na de beide arrestaties zou het AT op dit moment in het huis zijn binnen gedrongen.

Update 11.51 uur: politie Drenthe meldt dat de situatie in Valthermond onder controle is na de arrestatie van 2 verdachten. Het arrestatieteam vertrekt ondertussen weer.

Update 12.00 uur: RTV Drenthe meldt dat volgens buurtbewoners op het adres waar de gijzeling is geweest een klussenbedrijf is gevestigd. Het bedrijf zou bekend staan in verband met oplichting, en er zou regelmatig politie aan de deur komen. Of dit nu reden kan zijn voor de gijzeling is nog niet bekend.

Update 12.12 uur: Politiewoordvoerder Zinsmeijer meldt zojuist op radio Drenthe dat in de woning 3 a 4 mensen zijn vastgehouden. Bij de melding was sprake van bedreiging met een wapen, echter zijn er vooralsnog geen wapens gevonden.

Update 15.30 uur: Volgens buurtbewoners zou de bewoner van de woning een aannemer zijn die betrokken is bij een bouwproject in België. Een conflict hierover zou de reden zijn voor de gijzeling. De gijzelaars zouden Belgen zijn en de politie heeft een auto met Belgisch kenteken in beslag genomen. Volgens de politie zijn een 29-jarige en een 53-jarige man uit Antwerpen aangehouden.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.