Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Nieuwe zomerse periode op komst

ZonMARTHIJN TABAK – De meteorologen verwachten volgende week opnieuw een zomerse periode. Vanaf maandag staat droog en zonnig weer op het programma, zonder dat het meteen extreem warm wordt. Halverwege volgende week ligt de maximumtemperatuur rond de 25 graden.

Vanaf volgende week zomerweer

Na een periode van licht wisselvallig weer met gematigde temperaturen tekent zich volgende week een nieuwe zomerse periode af. Een stevig hogedrukgebied positioneert zich boven ons land met droog en zonnig weer tot gevolg. Het wordt niet meteen extreem warm, de maxima liggen halverwege volgende week rond de 25 graden gemiddeld. Door de aflandige wind is het ook op het strand aangenaam warm met temperaturen tussen 22 en 24 graden.

Mooiste zomervakantie van de eeuw

Afgezien van de licht wisselvallige periode afgelopen week verliep de zomervakantie zonnig en overwegend droog. Met een nieuwe zomerse periode in het verschiet lijkt deze vakantie zich te profileren als een van de mooiste van deze eeuw. Hoewel de julimaand van 2006 recordwarm en bovendien zonniger en droger was, volgde daarop een regenachtige augustus. De huidige zomervakantie valt het best te vergelijken met die van 2003, met als grootste verschil dat de zomer van 2013 tot dusver maar vijf tropische dagen noteerde met maxima boven 30 graden. Ter vergelijk: in 2003 gebeurde dat tot 15 augustus al 11 keer. Met uitzondering van de hitteliefhebbers zal de huidige zomervakantie dan ook als prettiger ervaren worden.  [weeronline.nl]

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.