Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Novae Lucis zingt in de watertoren

Novae Lucis bij kloosterSTADSKANAAL – Ter gelegenheid van de expositie ‘Witte Olifanten’ zingt het Vocaal Kwartet Novae Lucis op zaterdagmiddag 24 augustus in de watertoren van Stadskanaal.  De watertoren is voor deze gelegenheid extra geopend.

Het vocaal kwartet Novae Lucis werd in 2009 opgericht, nadat zij voor een speciale gelegenheid enkele liederen ten gehore hebben gebracht. De zangers kennen elkaar van diverse koren waarin zij ook nu nog zingen. De naam van het kwartet is ontleend aan het Ter Apeler klooster Domus Novae Lucis (Huis van het Nieuwe Licht) omdat zij in de Kloosterkerk voor het eerst hebben opgetreden en gewoon omdat ze het een mooie naam vonden. Het repertoire bestaat uit liederen van componisten uit de Renaissance tot hedendaagse klassiek georiënteerde componisten.

Novae Lucis bestaat uit: Lizette Hijzelendoorn (sopraan), Nita Pietersma (alt), Willemien Wijbenga (tenor) en Fer Schipper (bas).

Na afloop is er gelegenheid om de expositie met keramiek van Mirjam Veldhuis te bezichtigen, die nog tot en met 15 september in de toren te bekijken is. Verspreid over vier verdiepingen van het rijksmonument uit 1935 wordt een overzicht getoond van het werk van Mirjam Veldhuis uit de afgelopen 8 jaar. De werken, die grillige en natuurlijke vormen hebben, vormen een prachtig contrast met de strakke betonnen omgeving van de watertoren, die bovendien een hele bijzondere akoestiek heeft. Kunst, architectuur en op deze middag ook de muziek, gaan er een dialoog met elkaar aan, die elkaar versterkt.

Het optreden begint om 15.30 uur, de deuren van de toren gaan om 15.15 uur open. De entree bedraagt € 2,- per persoon. Meer informatie: 0599-612649

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.