Direct naar de inhoud.

Fotoboek en tentoonstelling 350 jaar Gasselternijveen

Opmaak 1GASELTERNIJVEEN – In 2013 bestaat Gasselternijveen 350 jaar. In 1662 werd namelijk een deel van het Oostermoerseveen overgedragen aan de Participanten van Gasselternije-Veen. Dat markeert dus het begin van Gasselternijveen.

Rond 350 jaar Gasselternijveen worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals een winter- en een zomerfair, die beide al geweest zijn en onder andere een feestweek die begin september wordt georganiseerd, o.a. met straatversieringen en diverse optredens.

Ook verschijnt er een fotoboek over alle veranderingen in de plaats Gasselternijveen. Het boek, Hoe Gasselternijveen veranderd is…. wordt op 29 augustus gepresenteerd. Burgemeester Eric van Oosterhout van de gemeente Aa en Hunze, waar Gasselternijveen onder valt, zal die dag het eerste exemplaar in ontvangst nemen. het boek wordt uitgebracht door de Historische Vereniging der Gemeente Gasselte en kost € 19,90. Het wordt uitgegeven door Jo Tingen Public Relations in Wildervank (0598 – 422 595, j.tingen@planet.nl) en is in de voorinschrijving alvast te bestellen.

Tevens wordt dan een tentoonstelling geopend rondom de feestweek. Ongeveer 50 oude foto’s worden in de protestantse kerk aan de Vaart tentoon gesteld. Tijdens de feestweek is deze tentoonstelling te bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-