Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Jimmy’s krijgt een vervolg in Stadskanaal

Jimmy'sSTADSKANAAL – De gemeente Stadskanaal gaat door met Jimmy’s. Deze aanpak moet jongeren meer bekend maken met het CJGV (Centrum voor Jeugd, Gezin en Veiligheid) als een plek waar je informatie vindt over zaken waar je als jongere tegenaan loopt. Een evaluatie toont aan dat steeds meer jongeren Jimmy’s weten te vinden voor alles wat ze willen weten en doen.

Jongeren in de doelgroep 12 tot 23 jaar bleken voorheen het CJGV vooral te zien als een instantie voor jongeren met problemen. Het CJGV constateerde dat jongeren fysiek en digitaal onvoldoende contact zochten. Welzijnsorganisatie Welstad is vervolgens gevraagd een pilot uit te voeren. Het doel was Jimmy’s een vooruitgeschoven post te maken van het CJGV. De Kwinne is ingezet als fysieke uitvalsbasis, waarmee werd beoogd de drempel naar het CJGV te verlagen.

In april 2012 is Jimmy’s van start gegaan, onder meer met een eigen ruimte in de Kwinne. Ook is er een website en probeert Jimmy’s jongeren te bereiken via socia lmedia. Jimmy’s werkt met stagiaires (MBO en HBO) en een aantal jonge vrijwilligers. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor de jongeren. Maar het idee is dat de jongeren vooral elkaar op weg helpen. De coördinatie ligt bij een jongerenwerker van Welstad.

Het beoogde resultaat van de pilot is behaald. Het project bereikte ook – toen nog – Z.K.H. prins Willem-Alexander, die in april een bliksembezoek bracht aan Jimmy’s. Hij en zijn vrouw zijn beschermheer en beschermvrouw van het Oranjefonds. Jimmy’s zit in het programma van dat fonds.

Het college gaat Jimmy’s nu onderbrengen bij breed jongerenwerk van Welstad. De doelgroep kan zo blijvend worden bereikt.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.