Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wethouder van de Kolk stopt na verkiezingen

vdKolkSTADSKANAAL – wethouder Jan-Willem van de Kolk van de gemeente Stadskanaal stopt na de komende gemeenteraadsverkiezingen als wethouder van de Gemeente Stadskanaal. Bij deze verkiezingen is hij bijna 16 jaar wethouder geweest van de gemeente. Na deze periode vindt van de Kolk het tijd voor iets anders en maakt hij plaats voor een nieuw PvdA gezicht.

Bij dit besluit gaat hij niet over één nacht ijs: “Ik zet me elke dag met veel plezier in voor onze mooie gemeente. Van sleetsheid is geen sprake. Met veel Knoalsters heb ik een stevige band opgebouwd. Ook besef ik dat de gemeente voor grote opgaven staat en dat ervaring juist nu goed uitkomt. Maar vier perioden is veel en een politieke partij moet zich kunnen vernieuwen. Die laatste redenen zijn voor mij doorslaggevend”

Van de Kolk is op dit moment wethouder Financiën, en staat daarmee voor grote uitdagingen in verband met de bezuinigingen. Hij bereidt grote veranderingen in de zorg en sociale werkvoorzieningschappen voor. Hij heeft de nieuwbouw van verschillende scholen, sportaccommodaties, het theater en de bibliotheek op zijn naam staan. Ook is de sociaaldemocraat nauw betrokken bij de lobby voor behoud van het Refaja-ziekenhuis.

De wethouder weet nog niet wat zijn volgende uitdaging zal gaan zijn. Hij zal zich niet actief gaan bemoeien met de komende verkiezingen maar zal op zoek gaan naar een andere baan. Dat kan weer in het openbaar bestuur zijn, maar ook in het onderwijs of de zorg, waar van de Kolk al eerder actief was.

Video: RTV Noord

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.