Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Leerlingen Hagenhofschool oefenen met microkrediet

Kika

De groepen 5, 6, 7 en 8 van der Hagenhofschool in Stadskanaal hebben de afgelopen tijd in totaal bijna 400 euro weten in te zamelen voor twee goede doelen. Zij kregen daarvoor een “microkrediet” van een euro en mochten zelf weten hoe ze dat bedrag groter wilden maken. Het werken met een microkrediet was onderdeel van de Koningspelen die op vrijdag 25 april werden gehouden, vanwege de betrokkenheid koningin Maxima voor dit thema.

Met het doen van allerlei klusjes kwam groep 5 op een bedrag van 185 euro uit, groep 6 verdiende 125 euro, groep 7 kwam op een bedrag van 65 euro en groep 8 wist in totaal 56 euro bij elkaar te sprokkelen.

De leerlingen mochten zelf een goede doel kiezen waar de opbrengst naar toe zou moeten gaan. Groep 5 koos voor dierenhuis Ter Marse. De opbrengst van de groepen 6, 7 en 8 ging naar Kika, de Stichting Kinderen Kankervrij. Vlak voor de vakantie kwam een medewerkster van Kika op school om het bedrag symbolisch in ontvangst te nemen. Het geld is inmiddels overgemaakt op de desbetreffende rekeningen.

Alle kinderen van de bovenbouw hebben op deze manier zelf kunnen ervaren hoe een microkrediet werkt.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Leerlingen Hagenhofschool oefenen met microkrediet

  1. Niet om geld in te zamelen, maar leuk idee om te doen met scholieren of basisschoolleerlingen én er een leuke clip van te maken én veel plezier te hebben met elkaar http://youtu.be/m5zuY4Nprk0 en het kan dan zoiets worden https://www.facebook.com/photo.php?v=551085664957652 suc6 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.