Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Dennis Wijbenga doet goede zaken met open water zwemmen.

Dennis-wijbengaDennis Wijbenga heeft een paar zeer succesvolle weekenden achter de rug in het open water zwemcircuit. Hij heeft goede zaken gedaan mbt de klassementen en hij staat hierin dan ook hoog genoteerd.

In Heerjansdam startte hij op zijn favoriete afstand, de 1000 m schoolslag masters. Na een goed gezwommen race finishte Dennis als eerste. Bij de 1000m. bij de senioren miste hij bij het aantikken het finish doek van de electronische tijdwaarneming. Door een snelle reactie eindigde hij toch als tweede.

Op de 1000m bc bij de masters tikte Dennis als derde aan.

In Vught ging de 1000m schoolslag masters weer gesmeerd. Dennis werd eerste en zwom een nieuw baanrecord.

De 2000m ss. verliep redelijk en en hij tikte hier als derde aan.
Op de 1000m bc. masters ging Dennis mee in de kopgroep en hij wist hier als vierde te eindigen.

Dit weekend kreeg de strijd een vervolg in Oirschot. Ook hier was de 1000m ss masters weer super. Dennis won deze afstand opnieuw en hij deed weer goede zaken voor het klassement. Na lang wachten, reden onbekend, begon de 2000m ss heren senioren. Hierop finishte Dennis als derde. De prijzen waren deze keer geen bekers maar standaards van glas. Was toch net even anders.

Zondag was Oosterhout aan de beurt. Deze wedstrijd verliep uitstekend.
Het begon met de 1000m ss masters, waarbij hard moest worden gezwommen om de concurrentie voor te blijven. Dit lukte en de eerste overwinning was binnen.

Vervolgens leverde de 500m ss tijdrace een mooie wedstrijd op en ook deze eindigde in een eerste plaats. Op de 1000m ss heren senioren werd gelijk de koppositie ingenomen en de overige deelnemers hadden het nakijken. De derde overwinning van de dag was een feit.

Door deze reeks overwinningen deed Dennis hele goede zaken voor de landelijke klassementen en handhaaft hij zich prima in de Nationale top.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.