Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Opendag: Week van de Akkerbouw

sectorAkkerbouwRavotten in een graandoolhof, zwemmen in een graanzwembad, racen met traptractoren of zelf aardappels oogsten: het kan allemaal tijdens de Open Dag van de Week van de Akkerbouw, op zaterdag 31 augustus. Verspreid over heel Nederland stellen akkerbouwers hun bedrijf die dag open voor publiek. De definitieve lijst met akkerbouwers die meedoen aan de Open Dag is nu compleet.

In de omgeving doen mee:
Familie Hospers Adres: Zuiderdiep 58 in Nieuw-Buinen
Familie Kamps Adres:  Bosje 3 in Gieterveen

Deze bedrijven kunt u bezoeken op 31 Augustus van 11.00 – 17.00

Hypermodern 
Wie zelf een moestuin heeft, weet dat er heel wat moet gebeuren voordat gezaaide plantjes geoogst kunnen worden. Plantenetende insecten, hagelbuien en plantenziekten gooien gemakkelijk roet in het eten. Nederlandse akkerbouwers hebben elke dag met zulke zaken te maken, maar halen desondanks enorme oogsten binnen. Weinig mensen weten dat dit met hypermoderne machines en de nieuwste technieken gebeurt, en dat onze akkerbouwsector steeds duurzamer wordt.

Voor jong en oud 
Voor akkerbouwers is de Open Dag de ideale gelegenheid om bezoekers zelf te laten zien waarom zij zo trots zijn op hun bedrijf. Het is dan ook niet voor niets dat zij er alles aan doen om jong en oud deze dag te vermaken. Zo kunt u bij Jensma Agro in St. Jacobiparochie Westhoek zelf helpen met het oogsten en inschuren van aardappelen. Akkerbouwer Teun de Jong uit St. Annaparochie vertelt u alles over de gewassen die hij verbouwde om plantaardige verfstoffen te maken voor Claudy Jongstra, een internationaal bekende wolviltkunstenares. Op het bedrijf van Rikus Kamps, in Gieterveen, kunnen uw kinderen spelen in het spannende maïsdoolhof. En dat is nog maar een greep uit de deelnemende bedrijven.

Definitieve lijst met deelnemende akkerbouwers in de regio Noord-Oost Nederland:

Jensma Agro – St. Jacobiparochie Westhoek
Teun de Jong – St. Annaparochie
Familie Kamps – Gieterveen
Familie Hospers  – Nieuw-Buinen
Jos Steggink – Kloosterhaar
Familie Van Kessel-Heuff Hans van Kessel – Erichem
Bart en Jelle de Bruin – Bant
Arnold van Woerkom – Bant
René de Winter – Swifterbant
Johan Bergmans – Dronten
Open Dag op zaterdag 7 september: Frè van der Linde – Kampen

Altijd vlakbij

Natuurlijk is het goed mogelijk dat u op 31 augustus elders in het land bent. In dat geval kunt u terecht op de website www.weekvandeakkerbouw.nl, waar u het volledige overzicht vindt van alle deelnemende akkerbouwbedrijven in Nederland én hun activiteiten. U zult zien dat u nooit ver hoeft te rijden. Komt u ook een kijkje nemen?

Week van de Akkerbouw
De Open Dag is het hoogtepunt van een week aan festiviteiten en activiteiten in het kader van de Week van de Akkerbouw. De Week is een initiatief van Productschap Akkerbouw in samenwerking met de Vakgroep Akkerbouw van LTO Nederland en de Nederlandse Akkerbouw Vakbond. De Week van de Akkerbouw wordt gesteund door Agrifirm Plant, Avebe, CZAV , de Nederlandse Aardappel Organisatie en Royal Cosun.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.