Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Startersprijs Gemeente Stadskanaal

2010070608501130Stadskanaal – Veelbelovende ondernemers maken ook dit jaar weer kans op de Startersprijs Gemeente Stadskanaal. Op 6 november is de uitreiking tijdens de Promotiedagen Noord-Nederland in Martiniplaza Groningen. Jonge ondernemers kunnen zichzelf aanmelden of laten aanmelden.

Met het uitreiken van deze jaarlijks terugkerende prijs wil de organisatie, bestaande uit de gemeente Stadskanaal en de Vereniging van Bedrijven in de Kanaalstreek (VVBK), veelbelovende ondernemers uit de gemeente Stadskanaal een extra stimulans geven. De prijs geeft de winnaar de erkenning als jonge ondernemer en geeft hem of haar gelegenheid zich te onderscheiden van andere ondernemers.

Jonge ondernemers kunnen zichzelf aanmelden of laten aanmelden via een ingevuld inschrijfformulier. De inschrijving is gestart op 23 augustus 2013 en eindigt op 1 oktober. Inschrijfformulieren zijn te vinden zowel op de site van de gemeente Stadskanaal als van de VVBK.

Aart de Boer van GOP de Boer/ Vloervernieuwing.nl was in 2012 de eerste die de startersprijs kreeg uitgereikt. De prijs heette toen nog Stimuleringsprijs Jonge Ondernemer Stadskanaal, maar dit suggereerde dat het voornamelijk om de leeftijd van de ondernemer ging en niet zozeer de leeftijd van de onderneming.

Het winnen van de prijs in 2012 – uitgereikt tijdens het 25-jarig jubileum van de VVBK – heeft Aart de Boer veel publiciteit opgeleverd. Dat de ondernemer succesvol is gebleven, blijkt wel uit het feit dat onlangs branchegenoot Hoetex is overgenomen door GOP de Boer. Een uitzonderlijke opgave in economisch uitdagende tijden.

De jury van de Startersprijs bestaat uit Jan Nieboer (Voorzitter VVBK), Jaap van der Laan (Kantoorefficiency Van der Laan/VVBK), Otto Goeman (De Haan Special Equipment B.V./VVBK), Michel Veenma (Bureau BedrijfsLeven gemeente Stadskanaal), Baukje Galama (Burgemeester gemeente Stadskanaal) en Aart de Boer (winnaar Startersprijs 2012). De jury kiest de winnaar op basis van verschillende criteria. De jury screent elke jonge ondernemer die zich aanmeldt op deze criteria en deelt vervolgens de punten uit.

De VVBK behartigt de belangen van in de gemeente Stadskanaal en omgeving gevestigde bedrijven die werkzaam zijn op het gebied van industrie, bouwnijverheid, groot- en tussenhandel, zakelijke dienstverlening, bank- en verzekeringswezen en transport. De vereniging telt op dit moment ruim 180 leden. De VVBK moedigt haar leden aan onderling zakelijke banden aan te knopen en/of deze te versterken. In nauwe samenwerking met de gemeente Stadskanaal dragen ze op deze manier zorg voor het koesteren van het bestaande bedrijfsleven, alsmede het vergroten van bedrijfsactiviteiten, het optimaliseren van het vakonderwijs, steun aan jonge ondernemers en acquisitie en promotie van toerisme en recreatie.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.