Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Sloop Gelderselaan Stadskanaal opnieuw gestaakt

Foto: Marc Dol

Foto: Marc Dol

 

Brandstichting bij een van de woningen op 21-5. Foto: Marc Dol – RTV-S

STADSKANAAL – Het laatste huizenblok aan de Gelderselaan in Stadskanaal wordt vooralsnog niet gesloopt. De sloop is stilgelegd.

De sloop van de woningen, wat voor de afgelopen jaarwisseling al afgerond had moeten zijn, werd tot 12 augustus dit jaar uitgesteld omdat enkele dieren zich in de panden hadden gehuisvest.

De sloop werd eerst stilgelegd omdat een vleermuizenkolonie hun huisvesting in het pand had gezocht. Vervolgens vestigden zich ook zwaluwen in het pand.

Nu de dieren uit het pand waren kon de sloop worden hervat. Het huizenblok is recentelijk vaak slachtoffer geworden van vandalen die, ondanks dat woningcorporatie Lefier hekken had geplaatst, ruiten ingooiden en brandstichtingen pleegden.

Door een brief van het ministerie is de sloop nu voor de derde maal stilgelegd. Lefier zou met de sloop de ‘Flora- en faunawet’ hebben overtreden en is gesommeerd de sloop te staken.

Lefier gaat de bewoners vandaag over de stand van zaken informeren. Tot de uitspraak van het ministerie, die ze begin volgende week verwachten, kunnen zij niks doen.

 

2 Reacties op “Sloop Gelderselaan Stadskanaal opnieuw gestaakt

  1. nederland op z,n smalst.

  2. Dit vind ik nou eens genieten. We willen met elkaar van alles, maar een paar dieren houden de hele boel op. Da’s toch geweldig?
    Natuurlijk is het schandalig dat gezinnen moesten verhuizen, die al sinds hun trouwen in een van de woningen woonden. Daar hun kinderen hebben grootgebracht en tot voor kort hun kleinkinderen ook nog zagen. Met andere woorden: hun huiselijk leven wordt voorgoed afgebroken om er nieuwbouw op te zetten. Iets wat totaal niet nodig is/was.
    Ik zou zo zeggen: steenmarter en/of andere beschermde diersoorten, doe jullie intrede en geniet van een dak op je hoofd! šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.