Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

New Adventures komt na 15 jaar met nieuw cd-album: Station Zero

New Adventures in de beginjaren

New Adventures in de beginjaren

STADSKANAAL – Opgericht in 1979 bracht het van oorsprong Oost-Groninger powertrio New Adventures tot nu toe acht langspeelplaten/cd’s uit, waarvan de laatste, Babyshake, dateert van 1998. Binnenkort komt er een opvolger. De cd krijgt als titel Station Zero mee. Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe cd wordt gepresenteerd.

Opvallend
Dat New Adventures, bestaande uit gitarist Peter Bootsman, bassist Harry de Winter, en drummer Bennie Top (HenK ‘Torpedo’ Kuiper verliet de band in mei), met een nieuwe schijf op de proppen komt is opvallend. De band is weliswaar met een aantal tussenpozen (De Winter en Bootsman speelden onder meer in The New Legend) al ruim dertig jaar bij elkaar, maar afgezien van de beginperiode is er niet bijzonder veel nieuw werk uitgekomen. Van 1980 tot en met 1983 leverde de band vier elpees af, waarna met Live’s A Mess (1986) en twee verzamel-cd’s de productie stokte.Vervolgens kwam alleen nog Babyshake in 1998 uit, waarna New Adventures besloot te stoppen om even later – in 2002 – weer bij elkaar te komen.

Knoalrock
Wie de band live aan het werk wil zien kan vrijdag 8 november terecht in FOX Stadskanaal, waar Adventures hoofdact is van Knoalrock.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.