Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

SP gaat protesteren voor gemeentehuis Stadskanaal

Evert Idema

Evert Idema

STADSKANAAL – 5 voor 12 voor Groningse gemeenten – De plannen van het VVD/ PvdA- Kabinet zijn funest voor Groningen. De SP vreest voor een kaalslag in voorzieningen en sociale verworvenheden in steden en dorpen. Daarom organiseert de SP een protestactie bij het gemeentehuis in Stadskanaal. Deze actie is op de avond voor Prinsjesdag (16 september) op het symbolische tijdstip van vijf minuten voor middernacht.

De SP zal samen met sympathisanten kaarsjes branden in lege potjes. Deze potjes staan symbool voor de gigantische bezuinigingen die op de gemeente afkomen en het gevolg daarvan voor de gemeentebegroting. Het voorbestaan van buurthuizen, bibliotheken, sport, cultuur, zorg en andere voorzieningen staat nu al onder druk, een nieuwe golf van bezuinigingen zullen een sociale ramp betekenen, zo vreest de SP. Daarom zal ook een manifest worden achtergelaten voor het gemeentebestuur met de oproep om een Groningse vuist te maken tegen Haagse vernielzucht, en niet klakkeloos mee te gaan werken aan de bezuinigingsdriften van Rutte en Samsom, aldus SP afdelingsvoorzitter Evert Idema van Stadskanaal en Borger-Odoorn.

Iedereen is welkom bij de actie. Dit stille protest is een opwarmer voor een grote manifestatie op zaterdag 21 september in Amsterdam. Ook daar zal de SP van zich laten horen met zoveel mogelijk Groningers.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.