Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Man aangehouden na inrijden op familie

politie_autoOUDE PEKELA / Wildervank – De politie heeft zaterdagavond in een woning aan de J. Kammingastraat in Wildervank een 28-jarige man uit Wildervank aangehouden voor poging tot doodslag. De Wildervanker wordt ervan verdacht dat hij na een forse ruzie met familie is ingereden op zijn 52-jarige schoonmoeder uit Oude Pekela en zijn 27-jarige zwager uit Hoogezand.

De verdachte was na een ruzie met zijn 25-jarige vrouw naar de woning van zijn schoonouders in Oude Pekela gereden. Hierbij bedreigde hij zijn vrouw met bepaalde bewoordingen met de dood. In de woning gaf de verdachte zijn schoonmoeder een klap in het gezicht. Vervolgens werd de Wildervanker door zijn schoonvader en zwager de woning uitgewerkt. Ook vielen hier over en weer klappen. Uiteindelijk stapte de 28-jarige in zijn auto om vervolgens achteruitrijdend zijn zwager en schoonmoeder aan te rijden. Beiden raakten gewond door de aanrijding. De Hoogezandster was direct naar het ziekenhuis gegaan voor nader medisch onderzoek. Hieruit bleek dat hij schaafwonden en kneuzingen aan zijn rug had opgelopen. Kort na het incident wist de politie de man in Wildervank op te sporen en in te rekenen. Daar de verdachte onder invloed verkeerde en diverse getuigen hadden gezien dat hij in een auto had gereden, werd een ademanalysetest afgenomen op het politiebureau. Deze test wees uit dat de 28-jarige 1,55 promille alcohol (680 ugl) in zijn bloed had. Het rijbewijs van de verdachte wordt ingenomen. Hij werd daarna in een cel ingesloten. Van zowel de schoonmoeder als zwager wordt aangifte opgenomen. De vrouw van de verdachte heeft al aangifte van de bedreiging gedaan.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.