Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gospelkoor Dabar deelnemer ‘Nederland Zingt steeds beter!’

dabarSTADSKANAAL – Speciaal voor alle christelijke koren organiseert het EO-televisieprogramma Nederland Zingt een online projekt genaamd ‘Nederland Zingt Steeds Beter’. Hierin staat het zingen met meer bezieling centraal. Gospelkoor Dabar uit Stadskanaal is een van de deelnemers.

Ieder deelnemend koor wordt voorzien van professionele coaching. De coaches zijn Talitha Nawijn, André Bijleveld, Herma van Piekeren en Elly Zuiderveld. Het koor dat de meeste vooruitgang boekt, wint een optreden op de Nederland Zingt-dag 2014.

De afgelopen jaren heeft Gospelkoor Dabar een grote muzikale ontwikkeling doorgemaakt. Door mee te doen aan het evenement hoopt het koor een volgende stap in die ontwikkeling te kunnen zetten. Bovendien ziet het koor het als een uitgelezen kans om juist in een jubileumjaar zich aan een groter

en nieuw publiek te kunnen presenteren.

Jubileum

Dirigent Gert Jan Mulder: “Gospelkoor Dabar bestaat in 2014 30 jaar en we hebben een aantal mooie evenementen gepland, waaronder de eerste editie van een Gospelkorenfestival in de Kanaalstreek en een jubileumconcert. Deelname aan ‘Nederland Zingt Steeds Beter‘ is voor ons een uitgelezen kans om ons muzikaal te presenteren.”

Om mee te doen, heeft Gospelkoor Dabar een kort filmpje ingestuurd van een eigen gekozen lied. Vanaf 16 september 2013 kan het publiek de filmpjes bekijken en stemmen. Ook de coaches hebben een stem. De coaches zullen de filmpjes bekijken en zij zullen specifieke tips geven voor elk koor. Na de tweede stemronde wordt er voor de overgebleven koren een Nederland Zingt Steeds Beter-dag georganiseerd waarin de koren bij elkaar komen en ter plekke coaching ontvangen. Na de laatste stemronde is dan bekend welk koor de meeste vooruitgang geboekt heeft tijdens het hele traject en mag gaan zingen op de Nederland Zingt-dag in 2014.

Stemmen

Om door te gaan naar de volgende rondes heeft ook Gospelkoor Dabar steun nodig van het publiek. Vanaf 16 september kan er worden gestemd via eo.nl/nederlandzingtsteedsbeter of facebook.com/nederlandzingt.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.