Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Plaatsing historische rolpaal in de wijk Maarsstee

rolpaal uit vroeger tijdenSTADSKANAAL – Op zaterdag 21 september a.s. wordt tijdens ‘burendag’ rond 11:00 uur in de wijk Maarsstee een historische rolpaal uit het verleden van Stadskanaal herplaatst. De rolpaal is eind vorig jaar gevonden in de achtertuin van het Streekhistorisch Centrum. Nadat de rolpaal van het Streekhistorisch Centrum is vervoerd naar de wijk Maarsstee, zal deze bij het appartementencomplex ‘De Ketting’ aan de Luxemburglaan worden geplaatst. Mensen die bij de plaatsing willen zijn, kunnen zich om 11:00 uur verzamelen bij het Buurtcentrum Maarsstee aan de Nederlandlaan. Na plaatsing wordt de rolpaal in de weken erna opgeknapt en zoveel mogelijk in de oude staat hersteld.

Gerrit Bruggink: “Begin augustus berichten veel media dat de eerste van de twee rolpalen, die Stadskanaal rijk is geweest, was gevonden. Dit is echter de tweede, want het Bewonersplatform Maarsstee heeft in juni reeds geld aangevraagd bij het Oranjefonds om deze rolpaal te kunnen herplaatsen in onze wijk. In elk geval zijn beide rolpalen historisch en nu voor de toekomst behouden. Het is overigens niet helemaal duidelijk waar de rolpaal vroeger langs het kanaal heeft gestaan”.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.