Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vijf voor twaalf in Stadskanaal

Foto: Marc Dol - RTV-S

Foto: Marc Dol – RTV-S

Foto: Marc Dol - RTV-S

Foto: Marc Dol – RTV-S

STADSKANAAL – De plannen van het VVD/ PvdA- Kabinet zijn funest voor Groningen. De SP vreest voor een kaalslag in voorzieningen en sociale verworvenheden in steden en dorpen. Daarom organiseerde de SP gisteravond om vijf voor twaalf een protestactie bij het gemeentehuis in Stadskanaal. 

De SP brandde samen met sympathisanten kaarsjes  in lege potjes. Deze potjes staan symbool voor de gigantische bezuinigingen die op de gemeente afkomen en het gevolg daarvan voor de gemeentebegroting. Het voorbestaan van buurthuizen, bibliotheken, sport, cultuur, zorg en andere voorzieningen staat nu al onder druk, een nieuwe golf van bezuinigingen zullen een sociale ramp betekenen, zo vreest de SP. Daarom zal ook een manifest worden achtergelaten voor het gemeentebestuur met de oproep om een Groningse vuist te maken tegen Haagse vernielzucht, en niet klakkeloos mee te gaan werken aan de bezuinigingsdriften van Rutte en Samsom.

Ondanks het late uur sloten toch veel mensen  bij deze actie aan. Dit stille protest was een opwarmer voor een grote manifestatie op zaterdag 21 september in Amsterdam. Ook daar zal de SP van zich laten horen met zoveel mogelijk Groningers.

Bron: SP Stadskanaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.