Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Burendag in de A-horst in Musselkanaal

A-horstMusselkanaal – In het kader van de Nationale Burendag organiseert de A-horst in Musselkanaal op vrijdag 20 september een inloopdag. Het begint om 09.30 uur en duurt tot 12.00 uur. De aanleiding was een signaal dat bij  het “Gewoon Doen” team binnenkwam vanuit de buurtzorg.  Het signaal betrof een geval van vereenzaming in de onmiddellijke omgeving van de A-horst. Vereenzaming  is een bekend, maar niet uniek, verschijnsel bij het ouder wordende deel van de bevolking.

Met de naderende burendag in het achterhoofd benaderde het team de activiteitenbegeleiders van de A-horst en al spoedig was een plan geboren. “de buren laten buurten in het zorgcentrum”. Het doel is in eerste instantie mensen uit hun huizen en over de drempel van het zorgcentrum te krijgen. Elkaar ontmoeten is de boodschap! Wie weet ontstaan daar nieuwe contacten en wellicht ook nieuwe vriendschappen, waardoor de bewoners en hun “buren” zich niet meer eenzaam hoeven te voelen.

Op het programma staat onder andere:
– Ruiken en proeven van de activiteiten in de A-horst.
– Genieten van een gratis kopje koffie of thee met een plak cake.
– Kijken naar een diavoorstelling over Oud Musselkanaal van het streekhistorisch museum.
– Er kan kennis gemaakt worden met het oude ambacht kantklossen.
– Een demonstratie pergamano en quilten.

Verder zullen aanwezig zijn: Buurtwerk, Maatschappelijk Werk, Ouderenwerk, Mantelzorg, de WMO en meer. Mensen die niet zelfstandig kunnen komen kunnen opgehaald worden. Dat moeten ze wel minstens een dag van te voren melden bij de receptie van de A-horst. Deze is geopend op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.30 uur tot 15.00 uur. Het telefoonnummer is 0599-483838.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.