Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Burgernet mogelijk toch welkom in gemeente Vlagtwedde

Burgernet (f: R. Wiekenkamp- 112regioflits)

Burgernet (f: R. Wiekenkamp- 112regioflits)

SELLINGEN- Een meerderheid van de gemeenteraad van Vlagtwedde lijkt in te stemmen met de invoering van het opsporingsysteem Burgernet. Burgernet is het telefonische netwerk waarbij politie via een ingesproken boodschap of een SMS aangesloten burgers kan bereiken met te helpen als er iemand wordt vermist of als er uitgekeken moet worden naar een crimineel. Het systeem werkt al geruime tijd in de gemeente Stadskanaal en is inmiddels een succes te noemen.

De roep om invoering in de gemeente Vlagtwedde is de laatste tijd groot. Met name de politie vindt het jammer dat het systeem nog niet actief is. Een jaar geleden stelden de gemeentebestuurders dat het systeem in hun gebied weinig zou toevoegen. Men ging er van uit dat op het platteland mensen sowieso snel op de hoogte zouden zijn als er iets in de buurt zou gebeuren. Inmiddels lijken de oppositiepartijen PvdA en Groenlinks toch ‘om’ te zijn en willen burgernet invoeren. Ook de coalitiepartijen CDA en Christenunie zijn positief. Gemeentebelangen en VVD twijfelen nog.

De politie gaat volgende week uitleg geven over het systeem en hoopt dat de bestuurders van de gemeente dan alsnog allemaal ja zeggen. De jaarlijkse kosten voor het invoeren van burgernet zal de gemeente Vlagtwedde ongeveer 3200 Euro kosten. Dat is 20 cent per inwoner.

De gemeente Bellingwedde zal het systeem in elk geval niet gaan invoeren. Daar blijft men bij de stelling dat het weinig toevoegt.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.