Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Presentatie projectplan jubileumjaar 2015

 

Het Stadskanaal en Stadskanaal bij nacht. (f: wikipedia)

Het Stadskanaal en Stadskanaal bij avond. (f: wikipedia)

STADSKANAAL – Op donderdagavond 26 september wordt in het gemeentehuis van Stadskanaal het officiële startsein gegeven voor de activiteiten , die gehouden worden in het jubileumjaar 2015. In dat jaar bestaat het Stadskanaal 250 jaar en de Semslinie, de grens tussen de provincies Groningen en Drenthe, 400 jaar.

Speciaal voor dit jubileumjaar is de Stichting 250\400 in het leven geroepen. Deze stichting presenteert op 26 september het projectplan. Het eerste exemplaar hiervan zal die avond officieel worden overhandigd aan gedeputeerde De Vey Mestdagh van de provincie Groningen. Een projectteam, bestaande uit Helen Kämink, Wim Koeneman en Henk de Weerd, heeft allerlei ideeën, die zijn uitgewerkt in werkgroepen, in een projectplan gegoten. Dit projectplan zal op 26 september ook worden uitgereikt aan de bij de presentatiebijeenkomst aanwezige bestuurders en betrokkenen.

StadskanaalNaast deze overhandiging zal het stichtingsbestuur zich zelf presenteren en wordt ingegaan op de begroting voor alle geplande activiteiten in 2015. In het projectplan worden de volgende onderwerpen genoemd en uitgewerkt: geschiedenis, beeldende kunst, (locatie)–theater, sport, muziek, recreatie, toerisme & bedrijvigheid.

Om activiteiten, die voortvloeien uit voornoemde onderwerpen, te kunnen financieren zullen diverse fondsen aangeschreven worden, maar ook de provincies Groningen en Drenthe en de (zeven) gemeenten die met het Stadskanaal hebben te maken (Groningen, Veendam, Stadskanaal, Vlagtwedde, Aa en Hunze, Borger-Odoorn en Emmen).

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.