Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Herfstfair Gasterij Natuurlijk Smeerling

fairSMEERLING – De Herfstfair die op zaterdag 5 en zondag 6 oktober plaatsvindt in en rond Gasterij Natuurlijk Smeerling staat grotendeels in het teken van regionale, authentieke en natuurlijke producten. De organisatie van de fair in de fraai gerestaureerde Saksische boerderij in beschermd dorpsgezicht Smeerling is in handen van Gasterij Natuurlijk Smeerling in nauwe samenwerking met Natuurmonumenten.

De Herfstfair tijdens de Dag van de Regio is kleinschalig opgezet met standhouders die ieder hun eigen, authentieke producten, kunstnijverheid en activiteiten presenteren: (t)huisgemaakt, handgemaakt, zelf verbouwd, zelfs gekweekt, hergebruikt, regionaal, ambachtelijk, authentiek en met raakvlak met de natuur. ,,Wij willen gastvrijheid uitstralen’’, zegt organisator Margriet Nieuwenhuis van Gasterij Natuurlijk Smeerling. ,,Daarom is de toegang gratis.’’

Wandelen
Er is tijdens de Herfstfair een proeverij van diverse lekkernijen uit eigen streek. Stichting Wandelen in Westerwolde houdt korte wandelingen onder begeleiding van een regiogids in en rond het dal van de Ruiten A, onder meer door Smeerling en het Metbroekbos. Er zijn verder stands met onder meer schilderijen, handwerk, décopatch, curiosa, brocante, .

Natuurmonumenten
,,Wij hebben voor de Herfstfair een selecte groep ondernemers, kunstenaars, ontwerpers en producenten uit Westerwolde uitgenodigd, die allemaal passen bij de visie waar Gasterij Natuurlijk Smeerling en Natuurmonumenten voor staan: kwaliteit en gemoedelijkheid dichtbij de natuur’’, vertelt Nieuwenhuis. Natuurmonumenten laat tijdens de Herfstfair zien hoe akkerbouw en natuurbeheer in Westerwolde harmonieus naast elkaar bestaan met onder meer een ploegdemonstratie, informatie over flora en fauna en kinderactiviteiten in de natuur. In de gasterij is het ook tijdens de Herfstfair prettig verpozen onder het genot van huisgemaakte lekkernijen.

De Herfstfair vindt plaats tijdens de ‘Dag van de Regio’, op zaterdag 5 en zondag 6 oktober van 11.00 tot 16.00 uur in Gasterij Natuurlijk Smeerling aan Smeerling 15 in Onstwedde. De toegang is gratis.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.