Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vlagtwedde en Bellingwedde gaan voor één gemeente

(f: www.bellingwedde.nl)

Triemstra en Kompier. (f: www.bellingwedde.nl)

WEDDE – De burgemeesters en wethouders van Vlagtwedde en Bellingwedde  willen hun gemeenten samenvoegen. Dit staat vandaag te lezen in het Dagblad van het Noorden. Door de samenvoeging ontstaat langs de grens met Duitsland één plattelandsgemeente Westerwolde met ongeveer 25.000 inwoners.

De twee ‘buren’ werken al geruime tijd intensief samen. Stadskanaal was lang de derde bondgenoot maar tussen die gemeente en Vlagtwedde klikte het niet. Vlagtwedde en Bellingwedde gaan met hun voornemen in tegen het herindelingsrapport over Groningen. Daarin wordt geadviseerd de beide gemeenten, Stadskanaal en Oldambt samen te voegen.

De colleges van Vlagtwedde en Bellingwedde nemen zo het heft in eigen hand in de herindelingsdiscussie die momenteel woedt in onze provincie. Burgemeester Leontien Kompier van Vlagtwedde en haar collega Erik Triemstra van Bellingwedde maken vandaag meer bijzonderheden bekend. Inmiddels heeft de plaatselijke SP grote vraagtekens gezet bij deze gang van zaken.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.