Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Inschrijving vrijwilligersprijs gemeente Stadskanaal

rekenopjou

STADSKANAAL – De gemeente Stadskanaal, Rabobank en het VIP! organiseren weer de Vrijwilligersprijs gemeente Stadskanaal. Verenigingen en maatschappelijke instellingen kunnen zich tot medio november inschrijven en meedingen naar een geldprijs.

Klik hier om je op te geven!

Traditiegetrouw worden in het najaar alle verenigingen en stichtingen uitgenodigd mee te doen aan de Vrijwilligersprijs. De Vrijwilligersprijs is een stimuleringsprijs voor het vrijwilligerswerk en tevens een waarderingsprijs voor het vele en onmisbare werk door vrijwilligers. De Vrijwilligersprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een in het oog springend of inspirerend vrijwilligersproject en/of –organisatie in de gemeente Stadskanaal en bestaat uit een fraaie standaard en een geldbedrag van € 1.000. Daarnaast zijn er drie aanmoedigingsprijzen van elk € 250, die per sector worden uitgereikt: zorg en welzijn, sector maatschappij, cultuur en natuur en sector sport. Een onafhankelijke jury beoordeelt alle inzendingen en kent de winnende vrijwilligersprijzen toe.

Waarom een Vrijwilligersprijs?

Nederland kent meer dan 200.000 verenigingen en stichtingen. Ze tellen samen ruim 6 miljoen vrijwilligers die gemiddeld 21 uur per maand aan vrijwilligerswerk besteden. Zό stevig is het vrijwilligerswerk verankerd in onze samenleving. De vele vrijwilligers die dagelijks in de weer zijn in de gemeente Stadskanaal verdienen veel waardering. Zonder hen zou Stadskanaal veel minder leefbaar zijn.

De winnaar van 2012

De winnaar van 2012, het Streekhistorisch Centrum, heeft de geldprijs goed besteed. Directeur Helen Kaemink vertelt: “We hebben gekozen voor een bestemming waar een groep vrijwilligers langdurig plezier van heeft. Met het winnen van de vrijwilligersprijs 2012 kon het SHC de aftandse bureaustoelen van de archiefvrijwilligers vervangen door nieuwe waardoor iedereen weer een fatsoenlijke bureauwerkplek heeft”.

Inschrijven

Alle verenigingen en stichtingen die bij het VIP! ingeschreven staan hebben per mail of brief het inschrijfformulier ontvangen. Heeft uw organisatie geen inschrijfformulier ontvangen, dan vindt u deze ook op de website van Welstad: www.welstad.nl onder ‘in wijk en dorp’. Inschrijving voor de vrijwilligersprijs is mogelijk tot 15 november 2013.

De uitslag

De winnaars van de prijzen worden bekend gemaakt op woensdagavond 11 december tijdens de bijeenkomst ‘Dag van de Vrijwilliger’ voor besturen en vrijwilligercoördinatoren van verenigingen en maatschappelijke instellingen. Deze bijeenkomst vindt plaats bij Welstad in de Spont aan het Gandhi plein.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.