Direct naar de inhoud.

Dierendag: LAAT JE HUISDIER OP!

  • door:
  • op:

SDC10476Met dit motto organiseert Buurtcentrum Maarsstee in het kader van dierendag een ballonwedstrijd voor huisdieren. Eigenaren van alle leeftijden kunnen deze dag een ballon oplaten voor hun huisdier. Aan de ballonnen komen kaartjes met naam en adres van de dieren en aan de achterzijde staat een retouradres met antwoordnummer, zodat de vinders van de ballonnen de kaartjes gratis terug kunnen sturen. De ballonnen van de drie huisdieren die het verst gekomen zijn vallen in de prijzen. Een lekkere brokken of wat dan ook. De prijzen hangen af van het soort dier dat gewonnen heeft. Op deze manier wil het Buurtcentrum Maarsstee een goede verzorging van huisdieren onder de aandacht brengen en stimuleren.

‘Het is ook een aardigheidje, zo op dierendag een ballonwedstrijd voor dieren. Sommige mensen zullen het vreemd vinden, maar wij verwachten dat veel kinderen, maar ook oudere bezitters van huisdieren dit erg leuk vinden. Het is ook een keer wat anders en de winnaars worden natuurlijk vermeld in de wijkkrant.’ zegt Reina Kiewiet. Ook Mathilde Rosing, die veel activiteiten organiseert voor het kinderwerk in Maarsstee en Maarswold, denkt dat het aanslaat bij kinderen: ‘een huisdier betekent vaak veel meer voor mensen. Vaak zijn het een soort ‘huisvrienden’ die er gewoon altijd zijn. Ik merk dat ook veel kinderen dol zijn op hun huisdieren. Het maakt niet uit of het een kat, hond, vogel of een schildpad is. 

Deelnemers kunnen zich ’s middags om 16:30 uur vier melden bij het buurtcentrum om een ballon met kaartje op te halen. Ze moeten dan zelf de naam en het soort huisdier met adres op het kaartje invullen. Van te voren opgeven kan ook voor vrijdag 4 oktober via info@maarsstee.nl of telefonisch bij Reina Kiewiet: 06-28089332. Zij krijgen dan een ballon met een ingevuld kaartje er aan. De ballonnen worden om 16:00 uur gezamenlijk opgelaten op het veld aan de Luxemburglaan.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal