Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Ovalracing kampioenen zijn bekend

oveaal-terapelTER APEL – Op zondag 29 september werden de laatste races om het Int. Nederlandskampioenschap Ovalracing 2013 gehouden. Onder een heerlijk zonnetje genoten vele raceliefhebbers van de ontknopingen in de diverse klasses. Als extra werd het publiek getrakteerd op een demonstratie van twee Engelse coureurs. Zij gaven samen met Helmut Laumen uit Mönchengladbach een show door in de andere richting over het circuit te racen. Met daarachter het idee van de organisatie om deze spectaculaire raceklasse in Nederland te introduceren.

In de Juniorenklasse werd Niklas Klaka uit Gelschenkirchen de terechte kampioen. Zijn derde positie tijdens de laatste wedstrijddag van het jaar was daarvoor genoeg. Stefan Kamies uit Valthermond kende een minder succesvolle afsluiter van het seizoen. Hij kwam na twee manche overwinningen in de derde race ongelukkig in aanraking met de betonnen muur. Dat betekende einde racedag voor hem.

Kevin Zwiep uit Schoonoord liet in de Sportklasse zien dat hij de terechte kampioen was door wederom de concurrentie achter zich te houden. Thomas Grosse en Djony Meijer uit Ter Apel konden de strijd met Zwiep aangaan maar konden niet voorkomen dat Zwiep wederom als kampioen bekroond werd.

ovaal-terapelIn de BMW Cup was het wederom close racing. Dat is ook terug te zien in de uitslagen. Iwan Heins wist met vier punten voorsprong op Pieter Blauwgeers de dagzege binnen te halen. Daarachter zaten drie coureurs met een gelijk aantal punten. Uiteindelijk wist Allard Boes in equipe met Ter Apeler Freddy Suelmann de NK titel binnen te slepen.

Met zestien deelnemers was de Superklasse het sterkst bezet. Om de dagzege ontstond een prachtig gevecht tussen John van den Bosch uit Rosmalen en Harm Veenstra uit Ter Apel. Veenstra wist door drie keer te zegevieren de dagzege binnen te slepen. Maar voor het kampioenschap was het niet genoeg. Die wist de coureur uit Rosmalen wederom binnen te slepen. Ter Apelers Emming, Sanders en Teuben streden achter Veenstra en vd Bosch om de derde positie in het kampioenschap. Even leek het erop dat Emming dankzij grote schade in de derde race zijn derde positie zou verspelen. Toch lukte het hem in de finale aan de start te staan en zo de derde positie veilig te stellen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.