Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Scholen Stadskanaal onderzoeken overname

Het Ubbo Emmius in Stadskanaal

Het Ubbo Emmius in Stadskanaal

STADSKANAAL – Het Ubbo Emmius in Stadskanaal onderzoekt de mogelijkheden om al het voortgezet onderwijs van het Noorderpoort over te nemen, zo meldt het Dagblad van het Noorden vanmorgen. Het Noorderpoort vindt deze afdelingen, ook gezien de krimp in de bevolking die de komende jaren verwacht wordt, te klein worden om zelfstandig te kunnen bestaan.

Het zou gaan om al het voortgezet onderwijs dat het Noorderpoort aanbiedt, dus van VMBO tot VWO. het zou dan gaan om alle locaties van het VO van het Noorderpoort, te weten de scholen aan de Engelandlaan en aan de Frankrijklaan in Stadskanaal en de VMBO locatie in Musselkanaal. Het is niet zeker of deze laatste locatie dan kan blijven bestaan.

Het Ubbo Emmius onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor de overname, die vanaf 2015 zijn beslag zou moeten krijgen. Komend voorjaar zou duidelijk moeten worden of het Ubbo de mogelijkheid voor de overname ziet. Daarna moeten de OR’s en MR’s van de scholen nog akkoord gaan.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Scholen Stadskanaal onderzoeken overname

  1. Henk Lantermans

    De photo brengt herrinderingen op. Mijn grootvader was hoofd van de destijdse HBS. Ik was leerling in de 7de klas in 1953. Tijden verranderen, maar gheugen blijven bestaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.