Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

films via de oude projector in Streekhistorisch Centrum

`dia 42STADSKANAAL – In het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal klinkt op zondag 13 oktober weer het nostalgische geritsel van een originele filmprojector. Verzamelaar van oude films Edgar Buter uit Drouwenermond vertoont op deze middag twee films uit zijn collectie.

Voor de pauze zal de film ‘Rondje Drenthe’ worden vertoond uit 1982. Deze film is gemaakt door de vorig jaar overleden cameraman-documentairemaker Menno Mennes in opdracht van de provincie Drenthe. De film maakt een rondreis langs de bezienswaardigheden van Drenthe en toont ook historische beelden over de vervening in het Zuidoosten van de provincie.

Na de pauze is de korte film ‘Wentelende wieken’ te zien uit 1960. De film toont hoe belangrijk molens in Nederland anno 1960 zijn. Met beelden van Limburge gebruiken, tot wat watermolens doen in Kinderdijk en een hardwerkende papiermolen in de Zaanstreek. Deze documentaire werd opdracht geproduceerd door het Ministerie van Onderwijs. Toepasselijke muziek van componist Wil Hartingsveld, uitgevoerd door leden van het Residentie Orkest, maakt dit tweedelig filmpje helemaal af.

Reserveren voor deze voorstelling kan via 0599-612649, tijdens kantooruren of per mail: info@streekhistorischcentrum.nl. Zie voor het actuele activiteitenoverzicht www.streekhistorischcentrum.nl

Bij de foto: Drentse beelden in het SHC bij de film Rondje Drenthe.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.