Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

PvdA opgeschrikt door sluiting Schuitema

innerbanner3STADSKANAAL – De PvdA-fractie in de gemeente Stadskanaal maakt zich grote zorgen over de op handen zijnde sluiting van meubelfabriek Schuitema. Raadslid Egbert Hofstra: “Wij werden zaterdag opgeschrikt door het bericht dat het doek is gevallen voor meubelfabriek Schuitema. Dit is natuurlijk een drama voor de eigenaren en de 22 werknemers en hun gezinnen. Het verliezen van je baan is nooit leuk, maar in deze crisistijd komt dat extra hard aan omdat de banen niet voor het oprapen liggen. Het einde van de meubelfabriek bewijst maar weer eens dat de crisis grote economische en sociale wonden slaat. Wij zien dan ook graag dat het college van B&W actie onderneemt en onderzoekt welke oplossingen hier mogelijk zijn. Is er bijvoorbeeld ruimte voor een doorstart?”

De fractie stelt vragen aan college naar aanleiding van problemen meubelfabriek Schuitema

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

10 Reacties op “PvdA opgeschrikt door sluiting Schuitema

 1. Het is triest dat zo’n bedrijf er mee stopt. Ik denk dat vele bewoners van stadskanaal niet goed door hebben wat voor een bedrijf Schuitema is. Dit is een internationaal zeer hoogstaand bedrijf met de allermooiste meubelen die er in de wereld gemaakt worden. Niet alleen design maar ook de kwaliteit. Over 20 jaar zal een ieder beseffen wat er verloren is gegaan in Stadskanaal.
  Diep en diep triest.

 2. Het was al geruime tijd bekend dat het niet goed ging met het bedrijf Schuitema. De kwaliteit van de meubels is uitstekend…echter daar staat een behoorlijk prijskaartje tegenover. En in de huidige tijd van crisis…zijn er niet veel cliënten die dat kunnen betalen. Leuk dat de Pvda actie wil ondernemen(maar is dat niet mosterd na de maaltijd?) Of alleen een leuk verhaal na de gemeenteraadsverkiezingen toe…om alleen maar om enige bezorgheid uit te spreken.

 3. Dat is gevaarlijk om elkaar vliegen af vangen. Dat is juist wat de oppositie graag ziet/hoort. Dat is voor de FNV-Lokaal/ en de PvdA niet goed.

 4. Daar gaat de domme politiek weer. Men is weer met zich zelf bezig. Wat er aan de hand is, dat het bestuur van Stadskanaal allang weet wat er met Schuitema aan de hand is. Maar in actie komen? Natuurlijk niet. Het is niet groot genoeg.
  Ik hoop dat men weet dat bij de minister president, zijn ontvangst kamer vol staat met de prachtige meubels van Schuitema.
  Door b.v. te helpen(subsidie) bij het aantrekken van deskundigen op het gebied van export, logistiek en verbeteren van productie methodiek, dan zou dit bedrijf zonder veel kosten van de gemeente en/of provincie een zeer goed bestaan kunnen hebben.
  De suggestie dat de meubelen duur zijn is natuurlijk niet waar.

 5. Triest dat zo’n bedrijf het loodje legt. Reactie FNV lokaal is heel raar, en ik zal er melding maken bij het landelijk buro. Ben bang dat politieke actie niet helpt.

 6. Gerrit van Weerdhuizen

  Wat een topproduct was schuitema na 20 jaar wilde we er nog een kast bijkopen en zagen we tot onze verbijstering dat ze zijn opgehouden te bestaan.
  Onze huidige meubels zijn nog steeds top,ook de bekleding van de stoelen.
  Namens ons wil ik een ieder bedanken voor het hoogstaande product wat in stadskanaal is geroduceerd, en wil ik het personeel veel sterkte toewensen.

  Mvg fam van Weerdhuizen uit Rdam

 7. Roebinia Khodabaks

  wij hadden het plan onze schuitema collectie uit te breiden met een bank, om te ontdekken dat het bedrijf is gesloten. Hoe jammer, na 17 jaar zijn wij nogsteeds trots op de stukken die wij hebben. alles is nog even mooi!!

 8. Rachelle van der Veen-de la Croix

  Echt een verlies, Schuitema is kwaliteit.
  Wij zijn dol op art deco en gelukkig hebbe we veel van Schuitema in ons huis.
  Zouden nog wel meer willen maar helaas is er niet veel keus meer.

  • Hallo,

   Als u nog Schuitema meubelen zou willen kopen dan is dat mogelijk, ik weet een hele goede meubelmaker die het kan met de zelfde kwaliteit. Voor meer info kunt u contact opnemen met richardhofma@outlook.com

   met vriendelijke groeten,

   Richard

 9. Meubelmaker Verheggen in de Rips maken meubelen van het niveau Schuitema.
  Een bedrijf die hoogwaardige kwaliteits-meubel in eigen beheer produceert.
  Ik ben bij het bedrijf geweest omdat wij een aanvulling willen hebben op de Schuitema serie.
  Echt aan te bevelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.