Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Verrassend Stadskanaal voor 2014 afgelast.

Verrassend StadskanaalSTADSKANAAL – Verrassend Stadskanaal kan in 2014 niet doorgaan, zo heeft de organisatie zojuist laten weten. De reden hiervoor is het stopzetten van de subsidie door de gemeente Stadskanaal, als gevolg van de bezuinigingen die de gemeente moet doorvoeren.

Go Sports, een onderdeel van Verrassend Stadskanaal, zou wel door kunnen gaan, omdat daar wel een subsidie voor beschikbaar is. Echter: omdat de beide evenementen financieel en organisatorisch te veel met elkaar verweven zijn, heeft de organisatie moeten besluiten om ook Go Sports niet door te laten gaan.

De organisatie, die geheel uit vrijwilligers bestaat, had de rest van het benodigde budget inmiddels voor een groot deel bij elkaar. De grootste sponsoren hadden al aangegeven graag weer mee te willen doen. Volgens de organisatie was er dus zeker voldoende draagvlak om het evenement te organiseren.

Verrassend Stadskanaal bood jarenlang gratis vertier aan alle Stadskanaalsters. De sportieve attracties van het onderdeel Go Sports bleven een dag lang beschikbaar voor iedereen en op het motorsportplein stonden mensen in de rij voor een ritje met een rally-auto. Op het hoofdpodium stond vrijdagavond een line-up van bekende DJ’s en zaterdag konden getalenteerde jongeren hun kunsten vertonen. Zaterdagavond werd er traditiegetrouw afgesloten met optredens van verschillende live-bands. Alleen voor de zaterdagavond werd entree gevraagd.

Go Sports is het meest bekende onderdeel van Verrassend Stadskanaal. Enkele duizenden scholieren maken hierbij uitgebreid kennis met sport en beweging op vijf verschillende pleinen in Stadskanaal. De laatste twee edities was ook een culturele voorstelling bij Theater Geert Teis onderdeel van het programma. De organisatie van Go Sports is momenteel in beraad of, en zo ja hoe, Go Sports zelfstandig verder kan.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

5 Reacties op “Verrassend Stadskanaal voor 2014 afgelast.

  1. Gewoon niet door laten gaan. Waarom niet ? Dan komen de heren cq dames ambtenaren ook een keer te weten ,wat zij niet door laten gaan ,onder de vreselijke norm woord BEZUINIGEN.
    Net als er in Nederland, en nu dus ook Stadskanaal, niets anders meer weten dan het refreintje BEZUINIGEN. Go Sport is wat voor de jongeren en misschien ook wel voor de oudere jongeren in de gemeente Stadskanaal. De kades zijn klaar, 4miljoen,en nu moet er bezuinigd worden op een sport gebeuren wat zo belangrijk is. Spreekt de mond eerst over sporten is gezond, helaas is deze term veranderd in Sport moet je op bezuinigen.
    Ik doe een oproep aan Burgemeester/ wethouders en gemeente raadsleden: Laat deze sport gebeuren door gaan en verstrek subsidie aan deze geweldige dag(en). Laat je verstand nu eens zege vieren en laat het norm woord BEZUINIGEN nu eens een keertje los. Denk aan de toekomst van onze kinderen, Sporten moet.

  2. Niet te geloven dat Hamster dit prachtige sportevenement en muziekfeest voor zoveel kinderen en jongeren laat lopen. Of heeft het met de zondagsrust te maken?

  3. Jammer dat het niet doorgaat, er wordt dan voor de een geld uit gegeven voor vertier, de ander verdient hier weer een boterham aan. Dus gewoon door laten gaan!

  4. wat een verkeerde keus van Stadskanaal. zoveel vrijwiligers en zoveel jongeren die zo positief bezig zijn. wel veel geld naar dingen, zoals app, sport waar niemand naar toe gaat en pagedalorganisatie waar niemand op af komt en dan niet dit!!!

  5. Erg jammer!! Had graag de jeugd weer een aantal rondjes mee willen laten rijden in de Ovalracer. Een unieke kans en ervaring voor iedereen die niet meer mogelijk word gemaakt…Jammer…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.