Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Plan voor twaalf energie neutrale woningen in Musselkanaal

Badstraat - Foto via Streetview

Badstraat – Foto via Streetview

MUSSELKANAAL – Aan de Badstraat in Musselkanaal worden twaalf energie neutrale woningen gebouwd. Het gaat om twee-onder-een-kapwoningen in de sociale koopsfeer. Deze woningen zijn vooral interessant voor starters vanwege de zeer lage energielasten.

Het gaat om woningen met een wooncomfort van hoog niveau, die met een normaal leefpatroon in een jaar evenveel energie opwekken als verbruiken. In de zomer kan bijvoorbeeld een bepaalde hoeveelheid energie aan het elektriciteitsnet worden teruggegeven.

Mind Building Integrated Systems BV gaat het project ontwikkelen. Op woensdag 16 oktober wordt het project gepresenteerd tijdens de inloopbijeenkomst in het nieuwe restaurant van de toekomstige MFA aan de Willem Diemerstraat 7 in Musselkanaal (aanvang 16.00 uur).

De realisatie van energie neutrale woningen is één van de projecten die staat beschreven in de geactualiseerde Nota Duurzame energie en Energiebesparing van de gemeente. Om de realisatie te stimuleren draagt de gemeente 45.000 euro bij aan het project uit de reserve Duurzame energie. Het college heeft de genoemde nota al vastgesteld en stelt de raad voor dit ook te doen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.