Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Goede doelen maken kans op één jaar financiële steun

StichtingSpecsaversSteuntSTADSKANAAL  –  Specsavers Stadskanaal roept alle lokale goede doelen uit de omgeving op om zich aan te melden op stichtingspecsaverssteunt.nl. Door hier vervolgens zoveel mogelijk stemmen te verzamelen, maken zij namelijk kans op een jaar lang financiële steun van Stichting Specsavers Steunt. Deze stichting is in het leven geroepen door Specsavers om lokale initiatieven en goede doelen een steuntje in de rug te geven. Vanaf 21 oktober kunnen initiatieven, die de lokale gemeenschap ten goede komen, zich inschrijven voor de nieuwe spaarronde die in 2014 start.

Lokale initiatieven kunnen zich van 21 oktober tot en met 18 november inschrijven op de website. Daarna kan er tot en met 16 december gestemd worden door het Nederlandse publiek. Uiteindelijk gaat de Specsavers-winkel aan Europalaan 2a in Stadskanaal een jaar lang sparen voor het goede doel met de meeste stemmen. In januari sluit Stichting Specsavers Steunt de spaarronde van dit jaar door de gespaarde bedragen uit te keren aan honderden goede doelen die zij steunt. Vanaf 1 januari 2014 wordt er gespaard voor de nieuwe goede doelen.

Interactief platform
“Van kinderboerderijen tot sportverenigingen en dierenambulances, lokale initiatieven kunnen extra steun altijd goed gebruiken. Ik ben blij dat we hier als winkel aan bij kunnen dragen. Het is fantastisch om met eigen ogen te zien wat voor een waardvolle werk deze initiatieven verrichten. De afgelopen jaren hebben we voor verschillende goede doelen uit de omgeving Stadskanaal gespaard en ik kijk nu alweer uit naar een nieuwe spaarronde. Ik roep iedereen dan ook op om zich aan te melden op de website”, vertelt Jan Smit, opticien en contactlensspecialist van Specsavers Stadskanaal. Op de website www.stichtingspecsaverssteunt.nl kunnen goede doelen hun eigen pagina aanmaken met tekst, filmpjes en beeld en mensen via social media oproepen om te stemmen, om zo hun lokale achterban te bereiken.

Over Stichting Specsavers Steunt
Specsavers richtte in 2010 een eigen stichting op om iets terug te geven aan de lokale gemeenschap. Voor elke verkochte bril en verkocht hoortoestel doneren de Specsavers-winkels automatisch een vast bedrag aan de stichting. Na een jaar sparen schenken de winkels telkens het bijeen gebrachte geldbedrag aan de lokale initiatieven die de samenleving ten goede komen. Deze worden voorafgaand aan de spaarronde steeds door de inwoners zélf uitgekozen.

Over Specsavers
Specsavers heeft internationaal meer dan 1600 winkels, waarvan op dit moment 118 winkels in Nederland. De winkels worden geëxploiteerd op 50:50 joint-venture basis onder leiding van een lokale partner/directeur. Specsavers is van mening dat Nederlanders al jaren veel teveel betalen voor een scherpe blik. Met deze filosofie startte het bedrijf in 1997 ook in Nederland. Internationaal verkoopt Specsavers jaarlijks 11,5 miljoen brillen van een hoge kwaliteit tegen een lage prijs. Specsavers-winkels worden geleid door minimaal volledig MBO-gediplomeerde opticiens, die uitgebreid oogonderzoek verrichten. En met diezelfde filosofie startte Specsavers in 2007 met de verkoop van hoorzorg in Nederland. Inmiddels biedt Specsavers in 121 plaatsen hoorzorg; in 110 Specsavers-winkels en op 11 servicepunten. In de UK is Specsavers Audiciens zelfs marktleider op het gebied van hoorzorg. Alle winkels worden geleid door volledig gediplomeerde StAr-geregistreerde audiciens, die de klant begeleiden bij een correcte hooraanpassing.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.