Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Verrassend Stadskanaal wil de lokale politiek in.

Jeroen van BroekhovenSTADSKANAAL – Het bestuur van de Stichting Promotie Stadskanaal overweegt een eigen lokale politieke partij op te richten om serieus mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014. Het ‘hoe en waarom’ moet gezocht worden in het ongenoegen van het  stopzetten van de subsidie voor het evenement ‘Verrassend Stadskanaal’ door de coalitie partijen PvdA, CU, GBS en CDA. Verrassend Stadskanaal is de omlijsting van het evenement Go Sports. Met het totale plaatje hiervan wil Stadskanaal zich profileren als dé sportgemeente.

Bestuurslid Jeroen van Broekhoven: “Het stopzetten van de subsidie over het gedeelte van Verrassend Stadskanaal viel ons rauw op de maag, en daar waren we niet blij mee. Je krijgt sterk het gevoel dat we niet serieus worden genomen. In de voorgaande edities hebben we vrijwillig heel veel werk verzet om Verrassend Stadskanaal tot een succesverhaal te maken en nu gebeurt dit”. Harm Jan Riksen (voorzitter) bevestigt zijn verhaal: “Als je voor het organiseren van dit soort feesten een evenementenbureau moet inzetten kom je er niet met een ton”.

Door het stopzetten van 20.000 euro subsidie kunnen de vrijwilligers van Stichting Promotie Stadskanaal niet op een verantwoordelijke manier het evenement van de grond krijgen. Het opbouwen van een grote bühne voor artiesten, het huren van de Koninklijke landmacht, het heeft allemaal zo zijn prijskaartje. Zoals al eerder geschreven krijgt Go Sports wel 15.000 euro van wethouder Johan Hamster (CU), maar daar blijft het dan bij.

Jeroen van Broekhoven: “Bij ons kwam nu de gedachte dat als de politiek ons niet kan helpen gaan we zelf maar de politiek in. Dat moet je echt heel serieus zien. Wij zijn nu in de verkennende fase. Onze partij zal opkomen voor heel Stadskanaal. We gaan dan echt niet alleen een vuist maken voor feesten maar ons dan ook inzetten voor gezondheidszorg en werkgelegenheid. Waarom zouden b.v. Stadskanaalsters hun kleren of schoenen kopen in Emmen of Veendam als het ook in Stadskanaal zelf kan. Dat willen we stimuleren”. Woensdag 19 maart 2014 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Ook Jeroen van Broekhoven zal dan verkiesbaar zijn mits de nieuwe lokale partij op tijd aan de voorwaarden voldoet om deel te nemen.

Jeroen van Broekoven bevestigt overigens dat als er volgend jaar toch een Verrassend Stadskanaal mocht komen hij zeker weer de schouders zal steken onder het opzetten van ‘live on Stage’ op de zaterdagavond. In 2012 waren dat o.a. Xander de Buisonjé en de ex Simple Minds. Jeroen: “Het verhaal gaat rond dat ik nu wel mijn handen vol zou hebben aan mijn eigen project ‘Secret Forest Festival’ maar dat klopt niet. Natuurlijk ben ik ook nu weer honderd procent bereid mijn schouders onder  Verrassend Stadskanaal 2014 te zetten. Mits het doorgaat natuurlijk, maar die kans lijkt helaas ineens heel klein”.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.