Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stadskanaal heeft grootste daling werkloosheid in September

grafiekSTADSKANAAL – Uit cijfers van het UWV blijkt dat de werkloosheid in Stadskanaal in de maand september het meest is gedaald van alle Groninger gemeentes. Dit ten opzichte van de maand augustus. Als het aantal werkzoekenden vergeleken wordt met een jaar eerder is het aantal WW uitkeringen wel fors gestegen.

In september waren er in Stadskanaal 754 mensen met een WW uitkering. In augustus waren dat er 798. Dat betekent een daling van 5,5%. Vergeleken met september 2012, toen er 614 mensen met een WW uitkering waren, is wel sprake van een forse stijging. De andere gemeenten in onze regio doen het een stuk minder goed: Vlagtwedde had 0,3% meer werkzoekenden, Bellingwedde 4,9% meer, Pekela 2,7% minder en Veendam 2,0% minder.

In totaal waren er in heel Groningen 10.732 mensen met een WW uitkering, 0,5% minder dan in augustus. Een verklaring voor de relatief grote daling in Stadskanaal geeft het UWV niet.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.