Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

CBS De Meander sluit de deuren

OLYMPUS DIGITAL CAMERASTADSKANAAL – CBS De Meander in Stadskanaal sluit na dit schoolseizoen de deuren. Dat schrijft de krant ‘Dagblad van het Noorden’ vandaag. De reden moet gezocht worden in het aantal kinderen. Deze is te gering geworden. Directeur Meme Wever van de vereniging voor christelijk Protestant Onderwijs Zuid Groningen (VCPO) waartoe De Meander behoort bevestigt dat. “Het ligt inderdaad aan de krimp, de school heeft nu 29 kinderen maar velen zitten in de hoogste groepen en verlaten na dit seizoen de school. We houden dan nog maar 15 kinderen over’’, aldus Wever vandaag in het DvhN.

Het gebouw is eigendom van de gemeente Stadskanaal. Wat ermee gaat gebeuren is nog onbekend. De leerkrachten krijgen een ander plekje op een van de overige scholen van de VCPO. De Meander is niet de eerste school in onze regio die als gevolg van de krimp sluit. Vorig jaar onderging de gereformeerde school ‘De Basis’ in Mussel en ‘De Rots’ in Harpel hetzelfde lot.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.