Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Levensgevaarlijke situatie bij kapotte brug Gasselterboerveenschemond

spoorviaductGASSELTERBOERVEENSCHEMOND – Het weghalen van de wegversperring bij de kapotte spoorbrug in Gasselterboerveenschemond is levensgevaarlijk. Dat zegt museumspoorlijn STAR.

De brug werd in september beschadigd door een kraanwagen, daarna werd de weg eronder afgezet met betonblokken van ongeveer 1.200 kilo. Een buurtbewoner was het daar niet mee eens en haalde de versperring weg, vermoedelijk met een shovel. Daarbij zijn de betonblokken flink beschadigd geraakt. Maar dat is volgens bestuurslid Fekko Heis van STAR niet het ergste. “We hebben de weg bewust goed afgesloten. Door het weghalen van de versperring is de weg weer vrij voor verkeer. De brug erboven hangt los en dat is een gevaar voor weggebruikers.”

In totaal stonden er twaalf betonblokken bij de brug, maar daar zijn inmiddels vier van verdwenen. “Dat is met een shovel gebeurd. Medewerkers die op de brug bezig waren hebben dat gezien en foto’s gemaakt. Die liggen nu bij de politie, hopelijk gaan die er iets mee doen. Het is heel droevig dat dit gebeurd”, aldus Heis.

Museumspoorlijn STAR zegt zo snel mogelijk met een oplossing te komen. De vermoedelijke dader is een landbouwer uit Gasselterboerveensemond. De politie is bij hem langs geweest, maar hij ontkent alles. Toch blijft hij verdachte in deze zaak.

Bron: RTV Drenthe

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Levensgevaarlijke situatie bij kapotte brug Gasselterboerveenschemond

  1. Als er foto’s zijn gemaakt waarop is te zien dat de blokken weg worden gehaald, lijkt me dat daar ook op te zien is wie dat doet en met welk instrument.
    Behoorlijk egoïstisch van die bewoner! Straks krijgt een niets vermoedende automobilist of fietser een brug op z’n hoofd met alle gevolgen vandien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.