Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Politie heeft aandacht voor fietsverlichting in Stadskanaal

fietsverlichtingSTADSKANAAL  – De afgelopen week heeft de politie tijdens controles op fietsverlichting in de gemeenten Stadskanaal en Vlagtwedde zeventien fietsers bekeurd. De controles vinden bijna dagelijks plaats tijdens de reguliere surveillance.

Het wordt al weer vroeger donker en wat de politie direct opvalt, is dat veel fietsers weer onverlicht over straat gaan. De politie verzoekt daarom alle fietsers, (óók ouders van schoolgaande jeugd!) om de verlichting van hun fiets of die van hun kinderen in orde te maken. De politie gaat hier de komende tijd gericht op controleren.

Jaarlijks raken duizenden fietsers zo ernstig gewond in het verkeer, dat ze in het ziekenhuis moeten worden opgenomen en zo’n 170 fietsers sterven in ons land na een ongeval.

Extra zaak om in elk geval er alles aan te doen om de veiligheid als fietser in het verkeer te vergroten. Door met de juiste verlichting op uw fiets te rijden, voorkomt u dat andere weggebruikers u niet over het hoofd zien. Zeker met regenachtig weer vermindert het zicht van automobilisten en onverlichte fietsers kunnen dan in benarde situaties belanden, omdat zij niet zichtbaar. Zorg voor goede reflectiematerialen en voor goed werkende verlichting.

De politie roept met name ook ouders op van schoolgaande jeugd om ervoor te zorgen dat zij veilig op de fiets naar school gaan. Vorig jaar werden door de politie tijdens meerdere fietsverlichtingscontroles honderden jongeren uit het verkeer gehaald omdat zij op een onverlichte fiets reden in het donker.

Let dus op goede verlichting! Een boete kost je €50

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.