Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Duizenden mensen op de been bij Schutrups Run

schutrupsrun groot feest ruim 600 deelnemersEXLOO – Met duizenden mensen op de been in het centrum van Exloo is de Schutrups Run een niet meer weg te denken evenement. Maar liefst 600 deelnemers kwamen zondag aan de start bij het hardloopfestijn. Daarbij gaat het niet alleen om het meedoen, maar ook om het winnen.

De meest deelnemers trok de halve marathon. Een kleine 400 atleten kwam voor de 21,0975 km aan de start. Bij de heren was er een eenvoudige overwinning voor Raimond van der Boom uit Assen. Zijn tijd was 1 uur, 16 minuten en 18 seconden. Op ruim zes minuten eindigde Frank Smid uit Musselkanaal in 1.22,24 als tweede. Derde werd Tonnie Krigge uit Onstwedde in 1.23,08.

Ook bij de vrouwen was er nogal wat krachtsverschil. Renate Kramer uit de Duitse plaats Bunde noteerde met 1.32,53 de winnende tijd. Zij bleef Elené Glas uit Emmen, 1.36,19 en Henriet Scholps uit Groningen, 1.46,39 ruim voor.

De andere deelnemers liepen de tien en de vijf kilometer en de jeugd liep 500 en 1000 meter. Organisator Brian Fredriks van Schutrups Schoenen toonde zich na afloop een tevreden man. “Heel veel bezoekers, veel deelnemers en prachtig weer. Wat kun je je nog meer wensen voor een buitensportevenement.”

 

schutrupsrun groot feest ruim 600 deelnemers

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.