Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

In Klijndijk is afgelopen nacht het beeld van schrijver Max Douwes gestolen.

Het gestolen kunstwerk

Het gestolen kunstwerk (foto: Richard Broekhuijzen)

BORGER ODOORN  – Het bronzen kunstwerk van schrijver Max Douwes is gestolen. Het kunstwerk is negenduizend euro waard en staat sinds 2010 in Klijndijk. Het kunstwerk is gemaakt door Lia Krol. De kunstenares roept iedereen op om uit te kijken naar het beeld. De historische vereniging Carspel Oderen heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Ook in Borger sloegen dieven toe. Daar is een buste van schrijver Hans Heyting ontvreemd. Ook dat beeld is van brons. Hoe de dieven te werk zijn gegaan is niet bekend.

Burgemeester Marco Out van Borger-Odoorn hoorde vanochtend van de vernielingen van de beelden. Hij is diep geschokt door de diefstallen en hoopt dat de andere beelden in zijn gemeenten met rust worden gelaten. Op zijn facebook account schreef de burgemeester van Borger-Odoorn vandaag: “Afgelopen nacht zijn met grof geweld de borstbeelden van Max Douwes in Klijndijk en van Hans Heyting in Borger van de sokkel gehaald. Hans Heyting schreef ooit het boek ‘OM JE DOOD TE SCHAMEN’. Ik vind deze titel hierop volkomen van toepassing. Beide beelden zijn geplaatst op initiatief uit de gemeenschap. De beelden vertegenwoordigen elk een paar tientjes aan bronswaarde, een fractie van de kosten die met de beelden gemoeid waren”.

De politie ontvangt graag tips die richting de daders of de beelden leiden.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.