Direct naar de inhoud.

Onstuimig herfstweer op komst

  • door:
  • op:

herfst_regenMaandag kans op zuidwesterstorm

Na een week met bijzonder zacht weer begint de herfst uit een ander vaatje te tappen. Het gaat hard waaien en ook wordt een flinke plens regen verwacht. Vandaag en morgen staat al een stevige wind, maar vooral zondag en maandag belooft het volgens de meteorologen van weeronline.nl erg onstuimig te worden. Maandag is daarbij kans op storm.

Wintertijd begint met echt herfstweer

Komende zondag begint de wintertijd met onvervalst herfstweer. Het wordt een onstuimige en natte herfstdag. Er staat een stevige zuidwestenwind. In de kustgebieden waait het krachtig tot stormachtig met windkracht 6 tot 8. Ook is er kans op zware windstoten. ’s Ochtends passeert een aaneengesloten regengebied, ’s middags volgen losse buien met kans op een klap onweer.

Maandag kans op storm

Vervolgens trekt aanstaande maandag een klein lagedrukgebied over de Noordzee. Dit systeem bezorgt ons een kletsnatte en zeer onstuimige dag. Boven land gaat het vrij krachtig tot krachtig waaien met windkracht 5 tot 6 en kans op zware windstoten boven 75 km/uur. Aan zee komt de wind uit tussen 8 en 10 Bft. Dat wil zeggen: van stormachtig tot zware storm. Daarbij is er kans op zeer zware windstoten van meer dan 100 km/uur. Hoe het precies uitpakt is nog wat onduidelijk, maar de kans is in ieder geval groot (70%) dat het maandag ergens in het noordwestelijk kustgebied gaat stormen.

Hoe verder?

De dagen daarna wordt het rustiger. De kans op neerslag blijft volgende week vrij groot, maar de hoeveelheden worden kleiner. De temperatuur doet een duidelijke stap terug naar een graad of 13 overdag en 6 graden ’s nachts.

Voor de laatste verwachtingen volg: http://www.weeronline.nl/weerbericht-nederland



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal