Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Straatrovers Hoogezand aangehouden

politie_boeienHOOGEZAND – Bij die straatroof op 24 september jl werd aan het eind van de middag een mobiele telefoon weggenomen. Een 25-jarige man uit Hoogezand werd buiten het winkelcentrum “De Hooge Meeren” aangesproken door twee mannen. Ze wilden zijn sigaretten en telefoon. Toen de 25-jarige dit weigerde werd hij vastgepakt en werd onder andere zijn telefoon afgepakt. Na onderzoek van het Roof Coördinatie Team (RCT) van de politie werd afgelopen woensdag een 30-jarige verdachte uit Hoogezand aangehouden. De dag erna werd een tweede verdachte aangehouden. Een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Beide verdachten bekenden hun aandeel in de straatroof. De 30-jarige werd na verhoor weer in vrijheid gesteld. De andere verdachte zit nog vast. Hij wordt ook verdacht van een diefstal uit een woning in de Javalaan in Groningen gepleegd op 24 augustus jl. De politie maakt proces-verbaal op.

De ervaring leert dat ieder jaar in de donkere herfst- en wintermaanden de kans op woninginbraken, overvallen en straatroven toeneemt. Daarom let de politie in deze donkere dagen extra op de veiligheid in uw buurt. Door plaatselijk meer te surveilleren in uw buurt, preventieve acties te houden, inbrekers, overvallers en straatrovers extra in de gaten te houden of door extra energie te steken in het opsporen van daders. Dit heet het Donkere Dagen Offensief.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.