Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

De enige videotheek van Stadskanaal sluit haar deuren

1376554_745733418775763_1349196059_nSTADSKANAAL –  (update) Inwoners van de gemeente stadskanaal die nog niet weten hoe je een film van internet download, doen er goed aan om zich hier de komende maand in te verdiepen. Videocorner sluit namelijk halverwege november de deuren en daarmee verliest stadskanaal haar enige videotheek.
Het pand van de videotheek laat momenteel weinig te raden over. Met grote letters prijkt de tekst straks ‘opheffingsverkoop’ op de ruiten . Al het beeldmateriaal gaat voor een prikkie de deur uit en wie nog huurtegoed over heeft, kan maar beter snel een paar filmavondjes organiseren.

Het is een beetje een trieste aanblik, maar de sluiting komt niet geheel onverwachts. Met een beetje snelle internetverbinding duurt het downloaden van een film net zolang als het fietsritje naar de videotheek. En het kost niks. Dat daar voor een groot deel de oorzaak van de opheffing ligt, beaamt ook een medewerker van de winkel. ,,Iedereen download tegenwoordig. Er zijn steeds minder mensen die een film huren. Je zag dat er nu al minder klanten kwamen dan twee, drie jaar geleden.

Het lijkt een ontwikkeling die niet tegen te houden is. Spijtig voor diegenen die nog wel regelmatig langs Videocorner liepen. ,,Het zijn vooral onze vaste klanten die het jammer vinden dat we dicht gaan. Tussen de bakken met overbodig geworden films wordt door enkele koopjesjagers druk gezocht naar die ene film die toch wel de moeite waard is om origineel in huis te hebben. Een DVD-tje blijkt bij dumpprijzen toch nog iets interessanter dan een bestandje op een harde schijf. Die paar aankopen zullen de videotheek echter niet redden.

Bert Stam vandaag in gesprek met Henk Pruim op RTV Stadskanaal 

 

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

8 Reacties op “De enige videotheek van Stadskanaal sluit haar deuren

 1. Annelies Groen

  Jammer….. wij kwamen nog regelmatig huren.

 2. In mijn jeugd wel 3 keer per week een filmpje huren. Damn. 🙁

 3. Het moet zijn : ENIGE
  enigste is een veel gemaakte fout

  grt Bert

 4. het is idd jammer dat hij sluit
  vooral voor de personen die er veel kwamen
  je kan eventueel mischien de sluiting ook tegenhouden
  houd een actie van red de video corner
  mischien dat dat helpt
  maar dat weet je nooit he.

 5. De “”meeste”” mensen willen voor een dubbeltje op de 1e rang zitten en zijn niet eens beried om een paar Euro voor kwaliteit te geven … , / Blu-ray & dvd , maar verkiezen het downloaden van een “……” kwaliteit film via internet , maar goed , jammer dat Henk z’n deur gaat sluiten , was jaren lang een trouwe en vaste klant , wens hem en z’n gezin en medewerkster(s) het allerbeste toe .

 6. Blijkbaar heb ik dit nieuws niet mee gekregen. Geen idee hoe. Loop ik vanavond met mijn kinderen even naar de videotheek, dicht, leeg en verlaten. Trieste aanblik. Heel heel heel erg jammer dat het niet anders kon. Ik was jaren een vast klant.

 7. bijna iedereen doet het schijnbaar tegenwoordig via de computer
  en zodoende weinig klanten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.