Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Duitse brandweer assisteert in Ter Apel

GEDSC DIGITAL CAMERATER APEL – Zaterdagmorgen kwam rond 09.30 uur bij de meldkamer in Drachten een melding binnen van een gebouwbrand aan de Heembadweg.

GEDSC DIGITAL CAMERAAl snel werd duidelijk dat het om een grote brand zou gaan en dat er nog mensen binnen zaten. Hierop werd de assistentie van het Kreisfeuerwehrbereitschaft Emsland-Mitte gevraagd. Het kreisfeuerwehrbereitschaft, wat ongeveer gelijk is aan het Nederlandse Brandweerpeloton, kwam ter plaatse om de brandweer van Ter Apel te assisteren.

GEDSC DIGITAL CAMERAOp hetzelfde terrein vond ook een ongeval plaats waarbij brandstof lekte en er personen bekneld zaten. Ook dit ongeval is door de Duitse brandweerlieden opgelost. Rond 11:00 uur was het incident meester. Gelukkig ging het allemaal om een oefening, die volledig in het teken stond van de grensoverschrijdende samenwerking, waarvoor de gemeenten Vlagtwedde en Haren (Ems) een overeenkomst aan het voorbereiden zijn. GEDSC DIGITAL CAMERA

De brandweerlieden kunnen terugkijken naar een goede oefening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.