Direct naar de inhoud.

Geslaagde trainingsstage waterpolo ZPC Stadskanaal

  • door:
  • op:

2013-10-27 Geslaagde trainingsstage waterpolo ZPC StadskanaalSTADSKANAAL – Afgelopen zondag beëindigden de twee aspiranten waterpolo teams van ZPC Stadskanaal hun trainingsstage op succesvolle wijze.

Donderdag startte de trainingsstage dat in totaal over vier dagen was uitgespreid. De eerste dag stond in het teken van blessurepreventie en het verbeteren van vooral beentechnieken. Twee gasttrainers, Jacqueline Koster en Sven Spijkerman uit Groningen verzorgden de trainingen.

Donderdagavond en vrijdag stonden in het teken van het aanleren en verbeteren van tactische systemen en herhaling van de technische vaardigheden. Zaterdag werd ook aandacht besteed aan de vormfactor mentaal, door een vaardigheidstraining.

De trainers en coaches Christian Meyer en Jan Glazenburg hebben hun teams tijdens deze trainingsstage op een hoger niveau gebracht. De technische ondersteuning bestond uit video-opnames, onderwateropnames en veel fotomateriaal. Hierdoor konden goede analyses worden gemaakt van de kunsten van de jeugdige waterpoloërs.

De 19 deelnemers in de leeftijd tot 15 jaar sloten de trainingsstage af met de competitiewedstrijden op zondag. Het tweede team won met 10-1 van Moby Dick uit Nieuw Amsterdam en het eerste team won met 24-1 van het jongensteam van SGHA uit Heerenveen.

Al met al kunnen de organisatoren en deelnemers terugkijken op een zeer geslaagde trainingsstage dat zeker voor herhaling vatbaar is.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal