Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Afscheid burgemeester Triemstra van Bellingwedde

Triemstra tijdens aanvang in 2007 (F: OmroepWest)

Triemstra tijdens aanvang in 2007 (F: OmroepWest)

BELLINGWOLDE – Erik Triemstra stopt als burgemeester van de gemeente Bellingwedde aan het einde van deze week. Vrijdag 1 november zal hij onder het genot van een hapje en een drankje afscheid nemen tijdens een openbare receptie in ‘Museum de Oude Wolden’ aan Hoofdweg 161 in Bellingwolde. Burgemeester Baukje Galama en wethouder Van de Kolk zullen hierbij aanwezig zijn namens de gemeente Stadskanaal. Erik Triemstra – voorheen CDA-wethouder in Rijswijk – was slechts zes jaar burgemeester en volgde in 2007 Engbert Drenth op die 28 jaar op het pluche bleef zitten en hiermee de langstzittende burgemeester in één gemeente was.

Burgemeester Pieter Smit van de gemeente Oldambt wordt tijdelijk waarnemend burgemeester van zijn buurgemeente Bellingwedde. Het gaat om een tijdelijke waarnemingsperiode van vooralsnog 2 jaar. Pieter Smit blijft burgemeester van Oldambt en zal beide functies gaan combineren.

Wie Erik Triemstra nog de hand wil schudden kan dat vrijdagavond doen tussen 19.30 uur en 22.00 uur.

! update: Zojuist is bekend gemaakt dat Burgemeester Pieter Smit toch afziet om waarnemend burgemeester te worden ivm een politieke crisis in zijn gemeente Oldambt. – 30/10/ 23.00 uur –

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.